Haberler

Bir dönem herkes bu videoyu konuşuyordu! Markete giren ak saçlı adamın Hz. Hızır olduğu söyleniyor

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'de 2014 yılında en çok konuşulan video olan ancak daha sonra internet ortamından silinen video kaydı yeniden ortaya çıktı. Söz konusu videoda, Hz. Hızır olduğu belirtilen bir adamın markete girdiği ve market sahibiyle konuştuğu anlar yer alıyor.

Türkiye'de bir dönemin en çok konuşulan videoları arasında yer alan ancak daha sonra internet ortamından silinen Hz. Hızır videosu yeniden gündem oldu. 2017 yılında bir kişi tarafından yeniden internet ortamına yüklenen videoda, market sahibiyle ile Hz. Hızır olduğu belirtilen adamın konuşmaları yer alıyor.

"BEN GELDİM, BENİ TANIDIN MI?"

Bir anda markete giren ve ürün almak isteyen vatandaş, market sahibine yönelik, "Beni tanıdın mı? Kime benzettin, çıkaramıyor musun?" gibi ifadeler kullanıyor. Ardından ise "Allah işini rast getirsin" diye dua ediyor. İkili arasındaki diyalog bir süre daha devam ediyor.

"ALLAH ŞİFA VE GÜZELLİK VERSİN"

Videonun devamında ise Hızır olduğu belirtilen kişi, market sahibine yönelik "Allah şifa ve güzellik versin" diyerek dua etmeye başlıyor. Market sahibi de henüz yaşadıklarının şokunu atlatamadığı için uzun süre karşısındaki adama baka kalıyor.

VİDEOAYA İNANAN ÇOK KİŞİ VAR

Video, yayınlandığı dönem çok konuşulmuş ancak bazı kişiler videodaki kişinin Hz. Hızır olmadığını söylemişti. Hz. Hızır olduğunu savunanların tezi ise Hz. Hızır'ın insanlara görünme şekli ile videodaki adamın benzerliği.

"FAKİR, YAŞLI VE DİLENCİ KILIĞINDA GELİR"

Hz. Hızır'ın insanları şu şekilde ziyaret ettiğine inanılıyor:

"Onun ak saçlı, nur yüzlü, sakallı yaşlı bir adam veya dilenci, fakir kılığında göründüğüne inanılıyor. O zor durumdaki insanlara yardım etmesi, iyileri mükafatlandırıp, kötüleri cezalandırması, berekete ve bolluğa kavuşturması gibi özelliklerle biliniyor."

HZ. HIZIR KİMDİR?

Hz. Hızır (A.S) Hz. Musa döneminde yaşamıştır. Hadır ve Hızır olarak da bilinmektedir. Hz. Hızır (A.S) Arapça kökenli bir isimdir. Hz. Musa döneminde yaşamış olan Hz. Hızır (A.S) kendisine ilahi bilgi ve hikmet öğretilmiş olan kişi olarak bilinmektedir. Hadır isminin anlamı yeşilliği bol yer anlamına gelmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hızır Aleyhisselam Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (26)

faruk merttürk:

Milleti masallarla kandırmayın. Milletin karnını doyurun. Zulmunuze kutsal dinimizi alet etmeyin. Milletimiz seytani göndermeden hizira kavusamaz.

Yanıtla32111
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

İnsanları kandırmanın en güzel yolu DİN

Yanıtla25111
zebil animation:

hala insanlar böyle şeylere inanıyor.

Yanıtla6351
bekir yapici:

irani pakistani afganistani bile solladik hiziri mehdisi seyh ve sihi tarikati cemaati bol bir ülke olduk batila inanmak cehalet ve dogrulugu süpheli hadisler bilgisi kerameti kendinden mechul sözde kanaat önderleri yüce dinimizi kafasina veya cikarina göre yorumluyanlar kendi dinini dogru bilmeyen okumayan arastirmayan cahil müslümani gercek islamdan ve kurandan uzaklastiriyor.

Yanıtla1595
Metin Yalcin:

Aynen biraderim, Elhamdülillah Müslümanız ama Kuran'ı Kerim'in Türkçesini veya arapçasını anlayacak kadar iyi biliyorsan bir defa bile okumaktan aciz bir yapımız var, O yüzden ne kadar Kuran'nın yapma dediği, kula kulluk etme, batılla uğraşma dediği varsa hepsi bizim ülkemizde .. Şeyhinden şefaat bekleyecek, onun yanında cennete gideceğini düşünecek kadar, büyük bir sapkınlık içinde olanlarımız var Allah akıl fikir versin bu çıkmaz yoldan dönsünler inşAllah ..

10
tarafsızgörüş:

Hızır AS beni tanıdın mı benzettin mi gibi muhabbete gireceğine kaç kişi inaınıyor

Yanıtla1983
corci:

ne güzel masallar ya, filmlerde olunca saçma dediğimiz olaylara inanıyor millet.

Yanıtla1980
bekir yapici:

SIH UCMAZ MÜRID UCURUR DIYE BOSUNA DEMEMISLER.

Yanıtla1379
Deli dumrul:

Adam yaşlı olabilir ama ne dilenci kılığında nede ihtiyaç sahibi. Kafa hafif gitmiş muhabbet edecek yer arıyor. Keramet vari bir durum yok ki ortada. Milletimizin ortak özelliğidir yaşlanınca dua etmeyi çok severiz.

Yanıtla976
ferhat atmaca:

doğu perinçek?

Yanıtla1360
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title