Haberler

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç

Abone Ol

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Nevşehir topraklarında yaşamış, türbesi burada bulunan böyle bir değerin NEÜ'ye isim olarak verilmesi bizim mutlulukla,...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Nevşehir topraklarında yaşamış, türbesi burada bulunan böyle bir değerin NEÜ'ye isim olarak verilmesi bizim mutlulukla, saygıyla karşıladığımız bir durum" dedi.

Rektör Kılıç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Hükümetin Nevşehir Üniversitesinin (NEÜ) isminin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesini uygun gördüğünü, Nevşehir milletvekillerinin de bu konuda kanun teklifi verdiklerini ve Milli Eğitim Komisyonu'nda öncelikle görüşüldüğünü anımsattı.

Kabul edilen kanunla 30 Ekim 2013 tarihi itibariyle NEÜ'nün adının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirildiğini belirten Kılıç, "Hacı Bektaş Veli Türk kültüründe ve inanç sisteminde çok önemli bir isim. Nevşehir topraklarında yaşamış, türbesi burada bulunan böyle bir değerin NEÜ'ye isim olarak verilmesi bizim mutlulukla, saygıyla karşıladığımız bir durum. Hayırlara vesile olmasını diyoruz" diye konuştu.

NEÜ'de bu zamana kadar önemli çalışmalara imza atıldığını, üniversitenin tüm birimleriyle yeni ismiyle de bu gayretini devam ettireceğini ifade eden Kılıç, yapacakları projelerle, yayınlarla, yetiştirecekleri öğrencilerle herkesin çalışmak istediği, herkesin tercih etmek istediği bir üniversite haline getirme çabalarının bundan sonra da artarak devam edeceğini kaydetti.

Kılıç, üniversite-şehir işbirliğini çok iyi sağladıklarını, önemli derecede hayırsever desteği aldıklarını, önümüzdeki süreçte de bu birlikteliği devam ettireceklerine inandığını dile getirdi.

- Yeni logo çalışmaları

İsim değişikliğinin ardından yeni logo çalışması konusunda üniversite olarak istişare içinde olduklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Yeni logo konusunda fikirler var. Tabi hocalarımızla, yöneticilerimizle istişare ediyoruz. Doğrusu biraz netleşsin diye bekledik, kanunlaşsın diye bekledik. Senato üyelerimizle bunu tartışacağız, logo değişikliği yapacak mıyız, ne olabilir değişiklik yapacaksak. Elbette bunun mali bir kısmı da söz konusu olacak. Bu noktada da Maliye Bakanlığından ek ödenek talebimiz olacak. Bu sürecin çok uzun süre alacağını düşünmüyorum, bize resmi yazı geldikten sonra hızlı bir şekilde hareket ederek gerekli bütün değişiklikleri tabelalarda olsun, logo da olsun, yazışma evraklarında olsun kısa sürede yapacağımızı düşünüyorum. Bu konuda elimizde yeterli donanımlar mevcut."

Muhabir: Murat Asil, Murat_Kaya

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA / Güncel

Filiz Kılıç Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title