Haberler

Hakan Fidan, New York'ta Etiyopya ve Somali Dışişleri Bakanları ile Görüştü

Güncelleme:
Abone Ol

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta yaptığı görüşmede Etiyopya ve Somali Dışişleri Bakanları ile iki ülke arasındaki gerilimin çözümü için Ankara Süreci çerçevesinde denge arayışlarını sürdürdüklerini belirtti.

(ANKARA) - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta Etiyopya Dışişleri Bakanı Taye Atske Selassie ile Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ahmed Muallim Fiqi ile görüştü. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "İki ülke arasındaki gerilime Ankara Süreci temelinde dengeli, uygulanabilir ve karşılıklı fayda sağlayacak çözüm arayışımız devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, Etiyopya Dışişleri Bakanı Taye Atske Selassie ile Somali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ahmed Muallim Fiqi'yi New York'ta Türkevi'nde ağırladı. İki ülke arasındaki gerilime Ankara Süreci temelinde dengeli, uygulanabilir ve karşılıklı fayda sağlayacak çözüm arayışımız devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Dış Politika Hakan Fidan Diplomasi Etiyopya New York Politika Güncel Ankara Somali Dünya Diplomasi Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title