Haberler

Hakimler Fetö'ten Tutuklanınca Tekrar Yargılama İstendi

Abone Ol

İZMİR Barosu avukatlarından Mehmet Korkut, 'yağma ve örgüt yöneticiliği' suçundan yargılanan 3 müvekkiline ceza veren hakimlerin FETÖ/PDY yapılanması kapsamında meslekten ihraç edilerek tutuklandıklarını belirtip, müvekkilleri için tekrar yargılama talebinde bulundu.

İZMİR Barosu avukatlarından Mehmet Korkut, 'yağma ve örgüt yöneticiliği' suçundan yargılanan 3 müvekkiline ceza veren hakimlerin FETÖ/PDY yapılanması kapsamında meslekten ihraç edilerek tutuklandıklarını belirtip, müvekkilleri için tekrar yargılama talebinde bulundu.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen bir olay sonrası, esnaf ve serbest meslek sahibi Suay Uzun, Oğuz Çoban ve Erdi Uzun, 2005'te 'yağma, örgüt yöneticiliği' suçundan, İzmir'de kapatılan Özel Yetkili 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. 5 yıl sonra sonuçlanan davada, Suay Uzun ve Oğuz Çoban 'yağma' ve diğer suçlardan toplam 53'er yıl, Erdi Uzun ise 'örgüt üyeleği'nden de 1 yıl 10 ay 15 gün olmak üzere diğer suçlarla birlikte toplam 27 yıl ceza aldı.

Ceza alan 3 müvekkili adına avukat Mehmet Korkut, cezayı veren ve Yargıtay'da cezaları onayan hakimlerin FETÖ üyesi olmaktan tutuklandıklarını, hakimlerin hukuka aykırı verdikleri karar için tekrar yargılanmaya başvurdu. Sanıkların avukatı Mehmet Korkut, başvuru öncesi yaptığı açıklamada, "Basından ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ihraç listesinden öğrendiğimiz kadarıyla müvekkillerle ilgi karar veren hakimlerin tamamı ve yine Yargıtay sürecinde görev alan hakimlerden bazıları tutuklanmıştır. Müvekkiller Suay Uzun ve Oğuz Çoban başka bir suç nedeniyle 1 Haziran 2005 ile 31 Ocak 2006 tarihlerinde başka bir suçtan Akhisar Cezaevinde tutuklu oldukları halde, 2005 yılı Kasım ayında müştekiye karşı 'yağma' suçundan 12'şer yıl hapis cezası almıştır. Suçun işlendiği iddia edilen tarihte her iki müvekkilde cezaevindedir ve firar etmemişlerdir. Cezaevinde olan birinin müştekinin işyerine gidip yağma yapması fiziken ve mantıken mümkün değildir. Müvekkil Erdi Uzun hakkında bizzat yağma suçu işlediğinden değil örgüt yöneticisi olduğu için dava açılmış fakat müvekkil örgüt yöneticiliğinden değil örgüt üyeliğinden ceza aldığından ayrıca yağma suçundan cezalandırılmaması gerekirken, yağma suçundan da kendisine ceza verilmiştir. Tüm müvekkiller, FETÖ/PDY örgütü aleyhine konuştukları ve çeşitli yerlere bağış yapmadıkları için başlarına gelmeyen kalmamıştır. Biz mahkemeden yargılamanın yenilenmesi istemimizin kabulüyle, kapatılan CMK 250 madde ile görevli İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18.05.2010 gün 2007/250 Esas ve 2010/142 Karar sayılı ilamının yargılamanın yenilenmesi yolu ile iptali ve müvekkillerin beraatına karar verilmesini bu talebimiz kabul edilmediği takdirde Türk Milleti adına değil FETÖ/PDY adına verilen kararın yok hükmünde olduğunun tespitine karar verilmesini talep ettik. Ülkede sadece Ergenekon, Askeri Casusluk, Balyoz davalarında değil, FETÖ üyesi hakimlerin verdiği tüm kararlar tekrardan gözden geçirilmelidir" dedi.

Açıklamanın ardından avukat Mehmet Korkut, 3 müvekkili adına yargılamanın yenilenmesi talebini içeren dilekçeyi, İzmir Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla, özel yetkili mahkemeler kaldırıldığı için suç yeri Soma olduğundan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Korkut Yargıtay İzmir Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title