Haberler

Hakkari'de belediye başkanının tutuklanması sonrası sokaklar karıştı

Güncelleme:
Abone Ol

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi sonrasında kentte gerginlik yaşandı. Polis ekipleri yürüyüş yaparak gelişmeyi protesto etmek isteyen gruba izin vermedi. Gerginlik sırasında DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez ile polisler arasında yaşanan arbede de kameralara yansıdı.

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan duruşmada mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütünü yönetmek", suçundan yargılanan Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutuklanmasını hükmetti.

Akış'la birlikte tutuksuz yargılanan 12 kişi ise duruşmaya katılmadı. Avukatlarının katıldığı duruşmada 3 kişi hakkında beraat kararı verilirken, 9 kişi hakkında ise 'Örgüt üyeliği suçundan' 6 yıl 3 ay ile 8 yıl 9 ay arasında çeşitli cezalar verildi.

"ASLA KAÇMA GİRİŞİMİNDE BULUNMADIM"

Duruşmada savunma yapan Akış, "Benim kaçtığıma ilişkin haberleri duydum. Asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa, onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Barış dedim, kardeşlik dedim, eşitlik dedim, özgürlük dedim. Halen de diyorum. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ'cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum" dedi.

Hakkari'de belediye başkanının tutuklanması sonrası sokaklarda gerginlik

KARAR SONRASI SOKAKLARDA GERGİNLİK

Görevden alınan Belediye Başkanı Akış'a ceza verilmesini ardından Hakkari kent merkezinde toplanan ve yürümek isteyen grup ve güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Yürümek isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi. Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve milletvekillerinin bulunduğu bir grupta Valilik binası önüne geldi. Kent merkezindeki gerginlik sürerken polis kent genelinde güvenlik önlemi aldı.

DEM PARTİLİ VEKİLLE POLİS ARASINDA ARBEDE

Olaylar sırasında DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez ile polisler arasında yaşanan arbede kameralara yansırken polislerin, bir yandan protestocu gruba müdahalesi de görüntülerde yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sıddık Akış Mehmet Zeki İrmez Milletvekili DEM Parti Güvenlik Politika Hakkari Güncel Şırnak Hukuk Polis Güvenlik Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (39)

ismail Yasin:

seçimle gelemeyen AKP kayyumla geldi...

Yanıtla475177
İbrahim Demirel:

Ne kadar akp karşıtı olsam da , söz konusu vatan sa her zaman hainlerinde karşısındayım.

44280
hayrettin ozkan:

Tabi tabi

2985
Özgür Sevindik:

La denyo şuan başkan vali oda partili değil

25
Yücel AtaBir:

Akp hakkariyi ne yapsın dag taş hakkari belediye başkanı belediye paralarını pkk ya götürürken yakalanıyor ve kaldıki her hdp. Li belediye başkanı bunu çok içten şekilde yapmak istiyor pkk ya resmen tapıyorlar normal şeyler ama devlet asker mit sürekli takipte aha bazen yakalanıyorlar

23
Ahmet AKGÜL:

polislerimiz avrupa ve abd yi örnek almalı. nasıl sert davranıyorlar iyi öğrenmek lazım. bizim polisler kadar dünyada sabırlı yok.

Yanıtla74382
Şahin Gözlü:

devlet vur emri vermeli ve arkasında durmalı,yoksa vu hainler daha çok azacak

01
emre aydın:

Mademki sabıkalı neden seçim öncesi tutuklanıp 19 yıl verilmiyorda seçim sonrası bekleniyor. hade görevden aldın kayyum ne demek? ya seçimi tekrarla yada belediye meclisi sicilli temiz birini seçsin. DEM partiye şöyle bir eleştiride bulunmak lazım, türkiye partisi olmanız lazım artık, olamazsanız kürtlerde artık gerginlik ortamından yoruldu.kürt desteğini kaybedersiniz. sicili temiz hiç mi adayınız yok? sonra sokakta orda burda küçük düşürüyorsunuz kendinizi. kürt partisi olun, PKK partisi değil

Yanıtla39168
OkuYorum:

Bdp-hdp-ysp-dem bu partilere pkkya düşman, öcalanı terörist olarak gören biri asla kabul edilmez. Şunu anlayın artık lütfen. Bunlar kürt partisi değildir, pkk partisidir. Eşim ve sülalesi dahil bir çok kürt, bu partileri terörist destekçisi olarak kabul eder ve 'illaki kürt partisi kurulmalı' diye bir takıntıları da yoktur. Vatansever kürtler, geçmişte yaşanan acıların artık geçmişte kaldığını biliyor. Dem in amacının önce özerklik sonra kürdistan devleti kurmak olduğunun da farkındalar.

1294
Hasan Öztürk:

ortalığı karıştıranları da o şahısla aynı dosyaya koyun bakın bir daha bişey yapabiliyorlar mi.

Yanıtla37136
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title