Haberler

Hakkari'de, BDP'den Paris'te 3 PKK'lının Öldürülmesine Tepki

Abone Ol

BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Paris'te 3 kadın PKK yöneticisinin öldürülmesinin bir provokasyon olduğunu ve derin güçlerin parmağı olduğunu düşündüklerini söyledi.

BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Paris'te 3 kadın PKK yöneticisinin öldürülmesinin bir provokasyon olduğunu ve derin güçlerin parmağı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binasında bir basın açıklaması yapan BDP Hakkari İl Başkanı Kurt, önceki gün akşam saatlerinde Fransa'da 3 PKK yöneticisinin öldürülmesine tepki gösterdi. Fransa'da yaşanan olayın üzüntüyle karşılandığını belirten Kurt, "Kürtlere ölümü reva görenlerin bir daha tarih sahnesine çıktığının bir örneğini, gördük. Oslo ile beraber başlayan diyalogun sonrasında sizin de, herkesin şahit olduğu gibi hükümet tarafından provokasyon olarak adlandırılan Silvan olayı gerçekleşti. Bu olaydan sonra neredeyse AKP hükümeti tarafından kıyametler kopartıldı. Bundan bir hafta önce Diyarbakır'ın Lice ilçesinde öldürülen gerillalar var. Bu olay sonrasında herhangi bir çevreden ses çıkmaması ise manidardır. Sayın Öcalan'la başlayan görüşmeler tüm kesimler tarafından olumlu karşılanması sonrasında Fransa'nın Paris kentinde kadın yoldaşlarımızın katledilmesinin de bir provokasyon olduğunu düşünüyoruz. Bu olayda derin güçlerin parmağı olduğunu düşünüyoruz. Biz BDP olarak bir daha bu tür olayların olmaması ve kanın durması ile Abdullah Öcalan'la olan diyalogun sürmesini istiyoruz" dedi.

Kurt, Paris hükümetinin yaşanan bu olayın faillerini bulması ve derhal aydınlatmasını istediklerini de belirtti. Açıklamaya Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve Hakkari'deki STK'lar da katıldı.

BD-(FE/AAA) - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rahmi Kurt Hakkari Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title