Haberler

Hakkari'de Çevre Platformu Kuruldu

Güncelleme:
Abone Ol

Hakkari'de bir araya gelen 37 sivil toplum kuruluşu, çevre kirliliğine karşı, Kürtçe Axa Zerin adlı ortak bir platform kurdu.

Hakkari'de bir araya gelen 37 sivil toplum kuruluşu, çevre kirliliğine karşı, 'zengin topraklar' anlamına gelen Kürtçe Axa Zerin adlı ortak bir platform kurdu.

Çevre kirliliği başta olmak üzere, bölgedeki çatışmalardan dolayı meydana gelen ekolojik bozulmaların önüne geçmek amacıyla aralarında Cilo Doğa Derneği, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin de bulunduğu 37 sivil toplum örgütü, 'Axa Zerin' adlı platform kurdu. Platform ilk basın toplantısını da bugün yaptı. Basın açıklamasını okuyan Cilo Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan, dünyada ve bölgede çatışmalardan dolayı ekolojik dengenin bozulduğu belirterek, çözüm sürecinin başladığı bu dönemde de bir daha çatışmaların olmaması içinde çaba göstereceklerini söyledi.

Soydan, "Ayrıca bölgede yapılacak HES'lere karşı duracağız. Endemik tür hayvanların ve bitkilerin yok edilmemesi için mücadele edeceğiz" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halit Soydan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title