Haberler

Halep'teki Sivillere Yönelik Saldırılara Tepkiler

Abone Ol

İzmir'de, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar protesto edildi.

İzmir'de, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir Şubesinin çağrısıyla Konak Meydanı'ndaki Tarihi Yalı Camisi önünde yatsı namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, Halep'te insanı trajedinin yaşanmasına neden olan Esed rejimini kınadı.

Burada pankart açarak tekbir getirip, slogan atan grup, Halep'teki saldırılarda hayatını kaybedenler ile İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için dua etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç'ın da katıldığı grup adına basın açıklaması yapan AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, Suriye'de 6. yılını doldurmak üzere olan iç savaşın giderek şiddetlendiğini, her geçen gün şehirlerin tanınamaz hale geldiğini, sivil halkın yaşamını yitirdiğini, acıların büyüdüğünü söyledi.

Yaşanan trajedi karşısında dünya ülkelerinin sessiz kaldığına dikkati çeken Yılmaz, "kan kokan, ölüm kokan yerleşim birimlerinde bir şekilde hayatta kalan insanlar açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldılar. Savaş ardında yetimler ve yoksullar bırakıyor. En can yakanı da çocuklar ölüyor, içimiz gidiyor, canımız yanıyor." diye konuştu.

Suriye'nin şehirlerini de Türkiye'nin şehirlerinden ayrı düşünmediklerini, buralarda yaşayanları "kardeş" olarak gördüklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bu şehirlerin geleceği bizim geleceğimizdir. Bu şehirlerin insanı bizim insanımızdır. Dünyanın neresinde olursa olsun bir masumun ölümü karşısında kayıtsız kalmak kabul edilemez. İster Müslüman olsun, isterse gayrimüslim yaşam hakkı en kutsal haktır. Bugün Halep yanıyor, 50 binden fazla insan aç ve susuz. Suriye'de bu anlamsız savaş nasıl çıktı? Suriye kim için parçalanıyor? Parçalanmış bir Suriye'nin kime ne faydası olacak? Bu kadınlar, bu yaşlılar, bu çocuklar neden ölüyor? Suriye'deki savaşan gruplar silahları nereden alıyor? PYD'yi, PKK'yı, DEAŞ'ı diğer silahlı grupları kim destekliyor? Biz tüm samimiyetimizle ve içtenliğimizle bu anlamsız savaşın bitmesini istiyoruz."

Türkiye'nin adaleti, barışı tesis edebilmesi için güçlü olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, İslam ülkelerinin mezhep ve ırk farklılıkları nedeniyle çatışmadan uzak durarak birlikte hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title