Haberler

Halkalı' Daki Bombalı Saldırıdan Yaralı Kurtulup, 2 Yıl Sonra Saldırının Yıldönümünde Üçüz Bebek...

Abone Ol

İstanbul Halkalı'da teröristlerin askeri servis otobüsüne yönelik olarak yaptığı bombalı saldırıda yaralı olarak kurtulan, olaydan 2 yıl sonra aynı tarih ve saatte üçüz bebek dünyaya getiren sivil memur Serap Karaağaç 9 yıl sonra annelik...

İstanbul Halkalı'da teröristlerin askeri servis otobüsüne yönelik olarak yaptığı bombalı saldırıda yaralı olarak kurtulan, olaydan 2 yıl sonra aynı tarih ve saatte üçüz bebek dünyaya getiren sivil memur Serap Karaağaç 9 yıl sonra annelik sevincini yaşadım. Çok mutluyum dedi.

Halkalı'da 22 Haziran 2010 tarihinde sabah saat 09.00 sıralarında meydana gelen olayda askeri personelin içinde bulunduğu sivil servis otobüsüne teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 asker ile 1 asker kızı öldü, 14 kişi de yaralandı. Bombalı saldırıda yaralı olarak kurtulanlar arasında bulunan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Serap Karaağaç bacağındaki şarampel parçaları nedeniyle bir süre hastanede tedavi gördü.

Hastaneden taburcu olan Serap Karaağaç ile esnaflık yapan eşi Hikmet Karaağaç İstanbul'daki bir tüp bebek merkezinde tedavi gördü. Hamile kalan Serap Karaağaç, doğacak olan üçüz bebeklerine bakılması için Eskişehir'de oturan babası İsmet Yücel ile annesi Elif Yücel'in yanına geldi. Serap Karaağaç 4 Haziran 2012 tarihinde Eskişehir Devlet Hastanesi Doğum Servisi'ne yatırıldı. Opr.Dr.Mine İnan'ın gözetiminde tedavi gören Karaağaç burada bombalı saldırı olayından tam 2 yıl sonra aynı saatlerde 22 Haziran 2012 tarihinde sezaryenle doğuma alındı. Saat 08.45'de ameliyata alınan Serap Karaağaç, saat 09.30'da ameliyattan çıktı. Serap Karaağaç sezaryenle 2'si 2'şer kilo 500'er gram ağırlığında erkek, biri 2 kilo ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi.

Eşi Hikmet Karaağaç ile 9 yıl evli olan Serap Karaağaç, Bundan 2yıl önce 2010 yılında 22 Haziran günü sabah işe giderken servis otobüsümüze hain bir bombalı saldırı düzenlendi. Bu saldırıdan yaralı olarak kurtuldum. 6 arkadaşımızı şehit verdik, çok acı bir gün yaşadık. O saatlerde bacağımdan yaralandım ve hastanedeydim. Saat 09.00-09.30 arası ameliyata girdim ve bacağımdan şarapnel parçaları çıkarıldı. O olaydan 2 yıl sonra, yine 22 Haziran günü yine 09.00-09.30 arası ben yine ameliyattaydım. Ameliyattan çıktığım zaman bu sefer 3 tane pırıl pırıl evladımı kucağıma alarak çok büyük bir mutluluk yaşadım. Bu çok ilahi bir rastlantı, çok büyük bir tesadüf. Çok mutluyuz. 9 yıl aradan sonra anne oldum. Çok güzel bir duygu. Gerçekten kelimeler kifayetsiz kalıyor. Allah bu duyguyu herkese yaşatsın. diye konuştu.

Serap Karaağaç-Hikmet Karaağaç çifti üçüzlerine Ali Sinan, Murathan ve Sedef Nil adını verdi. Baba Hikmet Karaağaç, tek yumurta olan üçüzlerden erkek olanların tıpa tıp birbirlerine benzediğini, bunları ayırt etmek için Murathan bebeğe mavi nazar boncuğu taktıklarını söyledi. Hikmet Karaağaç, 6 kişinin şehit olmasına çok üzüldüklerini ifade ederek şöyle konuştu

Eşimle çok mutluyuz. Allah'a çok şükür böyle üçüz pırıl pırıl evlat dünyaya getirdik. 2yıl önce yaşadığımız acıdan sonra aynı güne gelmesi bizi daha çok etkiledi. Bundan sonra inşallah yavrularımız için, vatanına, milletine hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız inşallah. O zaman değerli dostları kaybettik. Özellikle de Mehmet Boşnak çok değerli bir dostumuzdu. Bir Mehmet Boşnak'ı kaybettik ama iki Mehmet Boşnak geldi iki erkek evladımız olarak. Onları Mehmet Boşnak gibi vatanına, milletine hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız.

Eskişehir'de Yörük Çadırı adlı yöresel yemekler yapan işyerinin sahibi İsmet Yücel, kızı Serap'ın 2 yıl önce bombalı saldırıda yaralı olarak kurtulduğunu, şehide çok üzüldüklerini söyledi. Yücel, kızının dünyaya getirdiği üçüzlerle ilk kez dede olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Karaağaç Halkalı Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title