Haberler

Hamas İsrail F-16'sını Vurdu

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas, İsrail'in Gazze saldırıları sırasında bir F-16 savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu.

İsrail'in 4'üncü gününe giren kanlı Gazze saldırılarında bir F-16 savaş uçağının Hamas tarafından düşürüldüğü ve pilotlarının da esir alındığı ileri sürüldü.

Hamas'ın askeri kanadı, İzzeddin Kassam Tugayları'nın internet hesabında bir İsrail F-16 savaş uçağının yerdeh havaya füze ile düşürüldüğü iddia edildi. Hamas adına dün bazı haber ajanslarına gönderilen açıklamada düşürülen İsrail F-16 uçağının iki pilotunun esir alındığını bildirdi.

İSRAİL KAYBOLDU DEMİŞTİ

Rus yarı resmi haber sitelerinden olana Rusya'nın Sesi internet sitesinde de yer alan habere göre Hamas'ın önde gelen liderlerinden Muşir el-Mısri, Filistin direniş tarihinde ilk kez Filistinli mücahitlerin işgal rejiminin bir modern F-16 tipi savaş uçağını hedef alarak düşürdüklerini bildirdi.

Geçtiğimiz Perşembe günü İsrail'e ait bir adet İHA casusluk uçağı karadan havaya fırlatılan füzeyle isabet alınarak düşürülmüş ve bu olayın görüntüleri internet ortamında yayınlanmıştı. Kısa bir süre önce İsrail, ordu yönetimine atıfta bulunarak İsrail uçaklarından birinin Gazze üzerinde kaybolduğunu ve iki pilotla irtibatın kesildiğini duyurmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika İsrail Güncel Gazze Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title