Haberler

Hamburg: Irkci Provakasyona Dur Diyelim

Abone Ol

?bizim Değil, Irkçılık Yapanların Genlerin Bozuk"

?Bizim değil, ırkçılık yapanların genlerin bozuk"

ARD televizyonunun Beckmann programına konuk olan Thilo Sarrazin, televizyon stüdyosunun önünde DİDF ve Sol Parti üyeleri tarafından protesto edildi.

Müslüman göçmenlere karşı kışkırtıcı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve Berlin'in eski Maliye Senatörü sosyal demokrat partili (SPD) Thilo Sarrazin Hamburg'da protesto edildi.

ARD televizyonunun çok izlenen talkşov programı Beckmann'a, Aşağı Saksonya Sosyal İşler Bakanı Aygül Özkan ile tartışmak üzere çağrılan Sarrazin'i 20 kadar Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) ve Sol Parti üyesi protesto etti. Reinhold Beckmann tarafından sunulan canlı yayın öncesi Jenfeld semtindeki Studio Hamburg toplanan göstericiler ellerinde ?Irkçı provokasyonlara dur diyelimö şeklinde sloganlar içeren dövizlerle Sarrazin'i kınadılar.

Hamburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti milletvekili Mehmet Yıldız, ?Sarrazin ırkçı söylemleriyle göçmenleri günah keçisi yapıyor. Sarrazin'in hedefi gerçekten sorunlara dikkat çekmek değil, toplumda göçmenlere karşı var olan önyargıları körükleyerek huzuru bozmak, insanları birbirine karşı kışkırtmak. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. SPD ve Merkez Bankası'nı da aynı şekilde Sarrazin'i kınamaya çağırıyoruz. Huzurlu bir toplum için göçmenler ve Almanlar elele vererek çalışmalı. Sarrazin gibi araya nifak sokmak isteyenlere fırsat verilmemeliö dedi. DİDF Hamburg Başkanı Sinan Özbolat, Sarrazin'in sözde tezlerinin ırkçı ve ayrımcı bir kafa yapısının ürünü olduğunu belirterek, "Kendisinin halen Merkez Bankası gibi önemli kamu kuruluşunda barındırılmasına anlam veremiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title