Hamza Yerlikaya: "Dopingle Uyuşturucunun Birbirinden Farkı Yok"
Görüntü Dökümü : Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'nın konuşması "Dopingle uyuşturucunun birbirinden farkı yok" Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yerlikaya: "Doping konusunda 'sıfır tolerans' politikamız devam ediyor" "2012 Londra Olimpiyatları'na göre daha çok madalya alacağımız kanaatindeyim" BUĞRA ERSAVAŞ - Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, "temiz toplum, temiz spor" anlayışının devam ettiğini belirterek, doping konusunda "sıfır tolerans" politikasında taviz verilmediğini söyledi.
Görüntü Dökümü :
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'nın konuşması "Dopingle uyuşturucunun birbirinden farkı yok"
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yerlikaya:
"Doping konusunda 'sıfır tolerans' politikamız devam ediyor"
"2012 Londra Olimpiyatları'na göre daha çok madalya alacağımız kanaatindeyim"
BUĞRA ERSAVAŞ - Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, "temiz toplum, temiz spor" anlayışının devam ettiğini belirterek, doping konusunda "sıfır tolerans" politikasında taviz verilmediğini söyledi.
Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dopingle ilgili soru işareti bırakmayan açıklamaları olduğunu hatırlatarak, "Doping Türk Ceza Kanunu ile değerlendirilmeli. Ha uyuşturucu satıp bir gençliği öldürmüşsünüz, ha doping satıp bir gençliği öldürmüşsünüz. Dopingle uyuşturucunun birbirinden farkı yok" dedi.
Federasyonların, Cumhurbaşkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının "sıfır tolerans" politikasına uygun çalışması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, "Saklama çabalarına gidilmemesi gerekiyor. Toplumda duyulursa halim ne olur, başkanlığım ne olur kaygısı yaşanmaması lazım. Bu meseleyi el birliğiyle çözmeliyiz. Türkiye'de 'yeni bir başlangıç, yeni bir heyecandır reform anayasası' diyorsak sporun tanımını da iyi koyacağız. Tanımı sağlam koyduktan sonra problemlerimiz de ortadan kalkacak" diye konuştu.
Yaptırımları ağırlaştırarak ve özellikle aileleri bilinçlendirerek gençliği dopingden uzaklaştıracaklarını dile getiren Yerlikaya, şöyle devam etti:
"Karaciğer bitmiş, hastalık yakasına yapışmış gençler bize gelerek yardım istiyor. Sporcuların neden bu yola başvurduklarına bakmak lazım. Olimpiyat, dünya şampiyonu olabilmek sağlığından daha mı önemli. Altın harflerle maziye yazılmak güzel ama hastane köşelerinde bitmiş ve isyan içinde olmak daha mı iyi? Her şey şampiyon olmak, madalya almak değil, bunu gençlerimize anlatmak lazım. Spor bir yaşam biçimi, bir ahlaktır. Spor toplum içinde öz güvenini kazanarak güzel bir şeyler yapabilmek, farklılık ortaya koymaktır."
Olimpiyatlar süreci
Hamza Yerlikaya, olimpiyat heyecanını 4 kez sporcu olarak yaşadığını ifade ederek, şimdi de idareci boyutunda bu heyecana ortak olacağını belirtti.
2012 Londra Olimpiyatları'na göre, 2016 Rio Olimpiyatları sporcu sayısında düşüş yaşandığını vurgulayan Yerlikaya, "Şu tartışılmalı, çok katılım mı, az katılım çok madalya mı? Hedefimiz popülizm mi, gerçek başarı mı? Şu andaki katılım belki biraz düşük gibi olsa da, kalite de madalya şansımız da daha yüksek. 2012 Londra Olimpiyatları'na göre daha çok madalya alacağımız kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.