Haberler

Hamzabey Barajının Temeli Atıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Elazığ'ın 2040 yılına kadar içme suyunu karşılayacak Hamza Bey Barajının temeli atıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Elazığ'ın 2040 yılına kadar içme suyunu karşılayacak Hamza Bey Barajının temel atma törenine katılmak için Elazığ'a geldi. Bakan Eroğlu, beraberindeki Sanayi ve Ticaret eski Bakanlarından Ali COŞKUN ve Bakanlık yetkililerini Havaalanında Vali Vekili Ercan Çiçek,Elazığ Milletvekilleri,kurum amirleri ve vatandaşlar karşıladı.

Bakan Eroğlu beraberindeki bakanlık heyeti, Vali Vekili Ercan Çiçek ve milletvekilleriyle birlikte Öğretmenevi önünde düzenlenen temel atma törenine katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Elazığ'ın su meselesini köklü olarak çözmek bizim boynumuzun borcu. Bu güzel insanlara hizmet etmek bizim için bahtiyarlık vesilesidir. Başbakanımızın talimatı üzerine çalışmalara başladık ve kısa sürede projeyi bitirdik. Bugün sizlerle kucaklaşmak ve Hamzabey Barajının temelini atmak için buraya geldik."dedi.

Bakanlık olarak yaptıkları yatırımlar ve yapılacak projelerden de bahseden Eroğlu, şöyle konuştu. "Allah'a şükür şimdiye kadar İstanbul hariç 42 milyon vatandaşımıza ilave su getirdik. 47 şehrimizin su meselesini kökünden çözdük. İnşallah Elazığ' da bu illerimize dahil olacak.Bugün Elazığ'la ilgili 15 tane müjdeyi teker teker vereceğim.12 adet sulama göleti ve barajı yapıldı bazılarının yapımı devam ediyor, Devlet Meteoroloji genel müdürlüğümüz 3 tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu burada kuracak. Onunda müjdesini veriyorum. Bunlarla beraber tam 15 tane müjdeyi inşallah kısa zamanda gerçekleştireceğiz.Burada Orman Bölge teşkilatımızı güçlendirdik,yeni bir fidanlık kurduk.Elazığ'da 2012 yılında 10 milyon fidan üreteceğiz ayrıca Harput'ta kent ormanı kurulacağız"dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Baraj inşaatını yürütün yüklenici firma yetkilisi tarih konusunda pazarlık yaptı. Firma yetkilisi ile kürsüde görüşen Eroğlu, hazırlanan protokolde barajın bitiş tarihinin 2015 olduğunu ve bu tarihi öne çekeceklerini belirterek, su tutma tarihini 30 Aralık 2014 saat 09.59 ve Elazığ`a su verilme tarihini ise 20 Haziran 2015 saat 19.59 da olarak belirlediklerini söyledi.Pazarlığın ardından Bakan Veysel Eroğlu,Vali Vekili Ercan ÇİÇEK,Milletvekilleri ve yüklenici firma yetkilisi arasında protokol imzalandı.

Bakan Eroğlu ve beraberindekiler daha sonra topluca butona basarak Hamza Bey Barajının temelini attı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veysel Eroğlu Güncel Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title