Haberler

Harmancık'a İl Özel İdareden 8.5 Milyon TL Yatırım

Güncelleme:
Abone Ol

Nedim Akdemir 2005 yılından bu güne kadar Harmancık ilçemize yaklaşık 8,5 Milyon TL yatırım yaptık dedi.

Bursa'nın Harmancık ilçesinde İl Özel İdaresinin yatırımlarını inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir 2005 yılından bu güne kadar Harmancık ilçemize yaklaşık 8,5 Milyon TL yatırım yaptık dedi.

Harmancık ilçesine İl Özel İdaresinin yatırımlarını incelemek için giden Nedim Akdemir'e Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Harmancık Kaymakamı Kemal Karahan, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Özel İdare Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, Ak parti Grup Başkanvekili Fethi Yıldız, Harmancık İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Ataş ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş eşlik ettiler.

Harmancık Kaymakamı Kemal Karahan'ı ve Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya'yı makamlarında ziyaret eden heyet Çatalsöğüt köyünde yapımı yeni tamamlanan köprü ve köy içindeki çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşlardan sorunları hakkında bilgi aldı.

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir açıklamasında 2005 yılından bu güne kadar Harmancık ilçemize yaklaşık 8,5 Milyon TL yatırım yaptık. Yapılan yatırımların bir kısmını yerinde incelemek ve vatandaşlarımızla değerlendirmek için Harmancık ilçemizin Çatalsöğüt köyüne geldik. Bu bölgemize yaptığımız hizmetlerin içinde ağırlıklı olarak ulaşım ilk sırada olmakla beraber Harmancık köy yollarına 7 yıl içinde 5.300.000 TL harcama yapılmıştır karşılığında 166 km yol asfaltlanmıştır. Bizlerin yine önem verdiği konulardan biri olan köylerin içme ve sulama suları projesi kapsamında yaklaşık 2 Milyon TL harcama yapılmıştır. Tarım hizmetleri konusunda ise 1.300.000 TL yaptığımız yatırımlar var. 2013 yılı içerisinde İl Özel İdaresi olarak Harmancık ilçemize yatırımlarımız devam edecektir, şuan Çatalsöğüt köyümüzün bağlantı yolunda bulunan köprü üzerindeyiz, 2012 yılında tamamladığımız bir hizmettir ve yolunun asfaltlanması ise yine önümüzdeki aylar içerisinde yapılacaktır. 2013 yılında Harmancık bölgemizde sulama suyu konusunda önceliklerimiz olacaktır, tarımın daha iyi yapılması için ekiplerimiz gerekli incelemelerini yapmaktadırlar.2013 yılı İl özel İdaresinin son yılı olacaktır, bizler İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak her zaman olduğu gibi kırsal bölgelerimize kalıcı eserler bırakacağız dedi.

Bursa İl özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik 2012 yılı içersinde İl Özel İdaresi olarak Harmancıkta 11.5 km'lik asfalt yol yaptık , 2013 yılında ise 16 km'lik asfalt programımız var. Ayrıca bölgemizde yapmamız gereken içme sularıyla ilgili olsun, sulama sularıyla ilgili olsun projelerimiz var geçtiğimiz yıl toplam 6 projeyi tamamladık. Bu yılda yine içme suyu projelerini tamamlamayı hedefliyoruz. Çatalsöğüt ve diğer köylerde vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde önceliğin sulama suyu olduğunu görüyoruz. Teknik ekiplerimiz bölgede sulama göleti ile ilgili çalışmalarına en kısa zamanda başlayacaklar gerekli incelemelerden sonra hangi bölgeye nasıl bir sulama göleti yapılacak o zaman belli olacaktır. Gelir arttırıcı, bölgede zenginliğin artmasına imkan sağlayacak ve tarımın daha iyi yapılabilmesi için sulama göletlerinin yapılması bizlerinde arzusudur dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Çetinkaya Harmancık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title