Haberler

Hasip Kaplan'ın Konuşması Bütçe Görüşmelerine Damga Vurdu

Güncelleme:
Abone Ol

Bütçe görüşmelerinde hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Kaplan, kürsüyü yumruklayarak konuştu. Kaplan'ın bağırışları Genel Kurulu inletti.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler başladı. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, genel kurulda konuşma yaptı.

Konuşmasında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Kaplan, yanında getirdiği fotoğrafları Meclis kürsüsünden gösterdi. Konuşurken kelimelerinin boğazına düğümlendiği gözlenen Kaplan "Bu bütçe Ermenekli Recep Amcanın bütçesi değil. Bu bütçe Recep Başkan'ın... Saraylarınız bol olsun. Dolarlarınız da bol olsun. Sizin vicdanınız kurusun. Tarihe en büyük doğa katliamı yapmış hükümet olarak kayıtlara geçtiniz. Utanmadınız mı? Kıydınız efendiler kıydınız, lanet olsun bu enerji mafyasına lanet olsun" dedi.

Hasip Kaplan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Resmi dairede sarı zarf (rüşvet) modası gelişti. 12 Eylül darbecilerini açıkladı. 12 Eylül'e yönelik açılan davalar birer birer zamanaşımına uğruyor. Kutsal savunma hakkı kaldırdınız. Avukatlar, dosya incelemesin dediniz. Polise 48 saat gözaltı hakkı getirdiriz. Türkiye'de olağanüstü hal ilan ettiniz.

"BU BÜTÇE ONLARIN DEĞİL"

Kapital'in yazarı (Thomas) Piketty, diyorki Türkiye'de gelir dağılımı adaletsizliği var. Ama garip ne bilsin ki para ile imanın kimde olduğunu... Bu devletin yükünü emekçi çekiyor, işçi çekiyor. Ama bu bütçe onların değil. Darbeciler bile sizden daha insaflıydı (vergi konusunda). Sayenizde 50 milyon yurttaşımız açlık sınırının altına düştü.

"ÖLENLERİN SORUMLUSU SİZSİNİZ"

HES'lerde sınır tanımadınız. Zeytinlere kıydınız. Şu ağaçlara bakın (elindeki fotoğrafı göstererek). Turgutlu'da Çaldağında İngiliz Kraliyet Ailesi için binlerce ağaç kesiyor. Gediz ovasında hayat gidecek. Soma'da, Ermenek'te ocağı sönenlerin sorumlusu sizsiniz. Enerji mafyası iyi çalışıyor. Sultanahmet'in arkasında bu sileutler nedir. Peki şu betonlar nedir. Güzelim İstanbul'u betona çevirdiniz betona; AVM'lere çevirdiniz.

"SARAYLARINIZ BOL OLSUN"

Bu bütçe Ermenekli Recep Amcanın bütçesi değil. Bu bütçe Recep Başkan'ın... Saraylarınız bol olsun. Dolarlarınız da bol olsun.Fakat ahd olsun din tüccarlarından, HDP hesap soracaktır. Siz baskı yasaları getireceksiniz peki bu muhalefet sussun mu?. 6-7 Ekim olaylarında hükümetin çıkıp burada şunu açıklaması lazım. Öldürülen 36 kişi ile ilgili hangi işlemi yaptı?"

HER KONUŞMASI OLAY OLUYOR

Daha önce Meclis'te yaptığı konuşmalarda da kendinden geçen Kaplan, bir defasında kürsüde önünde duran bardağı yere fırlatmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Başkan Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (104)

.mobilWeb@haberler.com:

vallah şu adamı görünce kusasım geliyor

Yanıtla5182
konyalı:

hdp''li deilim ama çok güzel konuşmuş bence

Yanıtla6368
DIŞ TİCARET''Cİ:

dogru söylüyor

Yanıtla7950
TurkHard:

siz önce verginizi verin kacak elektrik kullanmayın bu millet de sizin keriziniz deil hasip efendi o saray dda Turkiye cumhuriyetinindir ne kadar cok zorunuza gitti.

Yanıtla3363
KürdoMobil-IOS:

Allah belanizi versinki hasip gibi digitleri desteklemiyordunuz ulan akp hepinizi yolmus tavuk gibi sömürüyor be hala anti demokratik yorumlar yapiyorsunuz .....

Yanıtla4444
Bayizd aralatMobil-IOS:

Baba hasip

Yanıtla4836
Mehmet ozkokMobil-IOS:

Helal laplan turkiyenin gerceklerini anlatiyor

Yanıtla2853
abii:

çirkin adam 7-8 ekim olaylarında 50 vatandaşı katlettiniz bırak zeytini bırak barajı, o barajlar sayesinde bedavadan elektrik yakıyorsunuz. . . . yırtma kendini sahtekar. . .

Yanıtla3043
FRANSA LYON - YOZGATLI SARIKAYA:

cahil keko bunlar dağ adamı ne anlarlar siyasetten

Yanıtla5117
ADIN YAZ EMİN:

bu adam mide bulandırıcı

Yanıtla3334
Tüm 104 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title