Haberler

Hastanedeki patlama davasında hemşireden dehşete düşüren ifadeler: "Yakayım mı sizi diyerek çakmağı çaktı"

Güncelleme:
Abone Ol

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde 3 yıl önce meydana gelen alkol patlaması davasında hemşire Gizem Elif Türk, patlamanın başka bir hemşirenin çakmakla yaptığına dair iddialarda bulundu.

Zongoldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde, 3 yıl önce şişelere tıbbi kullanım için alkol doldurulduğu sırada meydana gelen patlamaya ilişkin görülen davada, olayda yanarak yaralanan 2 personelden hemşire Gizem Elif Türk, patlamaya hemşire Önder E.'nin "Alkol saf mı, sulu mu? Yakayım mı sizi?" dedikten sonra elindeki çakmağı çakıp sebep olduğunu iddia etti. Türk, "Yanıklarımın dışında çok acılar çektim. Çektiğim acıları bir ben biliyorum. Onu uyardım, 'Abi yapma' dedim. Dinlemedi. Ben gördüğüm şeyi söylüyorum. Bu acılara neden olanın cezasını bulmasını istiyorum" dedi. Taksirle birden fazla kişiyi yaralama' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası ile tutuksuz yargılanan hemşire Önder E.'nin avukatı ise "Olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin hiçbir tespit yok" dedi.

"ALKOL SAF MI SULU MU? YAKAYIM MI SİZİ"

Olay, 10 Aralık 2021'de, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde meydana geldi. Önder E., Gizem Elif Türk ve Yılmaz Yapıcı şişelere tıbbi amaçlı alkol doldurdukları sırada patlama oldu. Alevler nedeniyle Hemşire Gizem Elif Türk ve hastane personeli Yılmaz Yapıcı yaralandı. Yılmaz Yapıcı görev yaptığı hastanede, Gizem Elif Türk de Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördü. Vücudunda derin yanıklar oluşan Türk'ün tedavisi, 52 gün sürdü. Gizem Elif Türk, patlamaya hemşire Önder E.'nin "Alkol saf mı, sulu mu? Yakayım mı sizi?" dedikten sonra elindeki çakmağı çakıp sebep olduğunu iddia etti. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda Önder E. hakkında 'taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma' suçundan dava açıldı.

Hastanedeki patlama davasında hemşireden dehşete düşüren ifadeler: 'Yakayım mı sizi diyerek çakmağı çaktı'

SON RAPOR DA GELDİ

Zonguldak 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Gizem Elif Türk, Yılmaz Yapıcı ve taraf avukatları hazır bulunurken sanık Önder E. gelmedi. Duruşmada, Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen Yılmaz Yapıcı'nın raporu geldi. 2 yıldır beklenen yaralananların durumuyla ilgili kati raporda, Yapıcı'nın yüzündeki yaraların iyileştiği, sabit iz kalmadığı ve organlarında fonksiyonel bozukluk olmadığı ifade edildi. Yapıcı'nın avukatı, müvekkilinin olay neticesinde daha fazla yaraya maruz kaldığını bu nedenle yeniden rapor alınması gerektiğini ifade etti.

Hastanedeki patlama davasında hemşireden dehşete düşüren ifadeler: 'Yakayım mı sizi diyerek çakmağı çaktı'

'YALAN MI SÖYLÜYORUM'

Sanık avukatı savunmasında, "Müştekilerden biri müvekkilin çakmak çaktığını diğeri görmediğini söylüyor. Kamera kayıtlarının incelenmesini istiyoruz" derken hemşire Gizem Elif Türk, "Ben gördüğümü söylüyorum, yalan mı söylüyorum" diyerek tepki gösterdi.

Hastanedeki patlama davasında hemşireden dehşete düşüren ifadeler: 'Yakayım mı sizi diyerek çakmağı çaktı'

'YANGININ NEDEN ÇIKTIĞI AYDINLATILSIN'

Sanık avukatı, "Olayın nasıl meydana geldiğine ilişkin hiçbir tespit yok. Önder, çakmak çaktığı için ya da şu nedenle kaza olmuştur diye tespit içeren bir rapor yok. Müvekkil karakola gittiğinde cebindeki çakmağı çıkarıp 'belki bu alev almıştır' diyor. Bunun üstüne olay buralara kadar geliyor. Kamera kayıtlarının incelenmesi ve yangının neden çıktığının aydınlatılmasını talep ediyoruz. Çünkü net ve bilimsel rapor yok" dedi.

Yılmaz Yapıcı'nın avukatı ise "Kamera izleme tutanağında elinde çakmak telefon benzeri bir cisim olduğu sabit. Ateşi onun yakmadığına dair bir şüphe bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Hastanedeki patlama davasında hemşireden dehşete düşüren ifadeler: 'Yakayım mı sizi diyerek çakmağı çaktı'

'YANIKLARIMIN DIŞINDA ÇOK ACILAR ÇEKTİM'

Söz verilen Gizem Elif Türk ise ağlayarak ifade verdi. Hemşire Türk, "Yanıklarımın dışında çok acılar çektim. İftira atacak olsam Yılmaz abiye de atardım. Çektiğim acıları bir ben biliyorum. Onu uyardım, 'abi yapma' dedim. Dinlemedi. Ben gördüğüm şeyi söylüyorum bu acılara neden olanın adaletini bulmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Güvenlik Mahkeme Hastane Sağlık Güncel Hukuk Mahkeme Güvenlik Hukuk Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

3.DünyaSavaşı:

İnsanoğlu, şaşar beşer. Dün kötü olan tövbe edip iyi insan olabiliyor. dün iyi olan çevresindekiler tarafından delirtilip kötü yapılabiliyor. Kimseyi delirtmeyin. İyi insan olun.

Yanıtla1038
erkan yüksel:

şaka kaka olmuş..

Yanıtla134
mekanci1 genc:

Nasil ceza almaz yada işten nasil atilmaz bu adalet sistemi niye boyle aklim almiyo hergun şasiriyorum

Yanıtla133
Ufuktaki Umut:

hastanelerde calisanlar off of, cok gecmis olsun

Yanıtla326
Anty-Partizan:

Camera Goruntulerine Bakmamislar mi ?..TC Ciftligi

Yanıtla622
Ahmet Çakır:

s.tte sürülecek ekıl yok bunlarda

Yanıtla223
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Rahmetli Büyük Usta KEMAL SUNAL hep uyarmıştı

Yanıtla27
R lhn:

Avukat çok acemice savunma yapıyor. tebit yokmuş. yanan diğer hemşire beyanını görmezden geliyor ve mahkemede cebinde çıkarttığı çakmak en büyük delil değil mi.

Yanıtla07
Hayri:

Hastanenin orta yerinde hiç bir koruma önlemi olmadan b öyle bir çalışma tam türkiş sistem

Yanıtla16
sinan çayırcı:

Çık adam gibi şakaydı yaptım çok üzgünüm kusura bakmayın falan de yani ne gizliyorsun tespit edilememiş falan diyorsun. Yapmışsın işte kadincagiz birebir anlatmış sen de biliyorsun yaptığını özür dilesen şakayla yapıyordum gerçek oldu çok üzgünüm desen ne yapacaklar 50 sene ceza mı verecekler yani sana.

Yanıtla11
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title