Haberler

Hatay'da Kaçak Avcılara Göz Açtırmıyorlar

Abone Ol

Hatay’ın 186 kilometrelik sahil şeridinde kontrol tekneleriyle görev yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Su Ürünleri Kontrol Ekipleri, yılın ilk 7 ayında 22 kişiye 25 bin lira pazar cezası kesti.

Hatay'ın 186 kilometrelik sahil şeridinde kontrol tekneleriyle görev yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı Su Ürünleri Kontrol Ekipleri, yılın ilk 7 ayında 22 kişiye 25 bin lira pazar cezası kesti.

Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri yasak araç gereçleri kullanarak avlananlara göz açtırmıyor.

15 Nisan'da başlayan ve bugün biten avlanma yasağı boyunca Hatay'ın 186 kilometrelik sahil şeridinde görev yapan Su Ürünleri Kontrol ekipleri, metal kafes gibi kaçak araç gereçlerle avlanan balıkçılara ilk 7 ayda 25 bin lira para cezası uyguladı.

Denetimlerin avlanma sezonu boyunca da devam edeceğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, "Hatay ilimiz 186 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olmakla beraber doğal olarak denizlerden balıkçılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazla. Bizde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak kontrollü bir şekilde avlanmanın sağlanması için ekiplerimizle beraber, su ürünleri kontrol ekiplerimizle beraber her gün gerekli denetimlerimizi yapmaktayız" dedi.

"AV MALZEMELERİNE EL KONULUYOR"

Yaptıkları denetimler neticesinde av yasağına uymayanlarla ilgili gerek av malzemelerine el konması gerekse de cezai müeyyide noktasında gereğini yaptıklarını belirten Tüfekçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizlerimizde 15 Nisan ile 31 Ağustos tarihleri arasında gırgır teknelerinin avlanması yasak. Yine 15 Nisan ile 15 Eylül arasında trol avcılığı yapan teknelerimizin avlanması yasak. Av yasağımız 1 Eylül itibariyle gırgır teknelerinde, 15 eylül itibariyle de trol teknelerine yasaklarımız kalkmaktadır. Biz yeni av sezonunda tüm balıkçılarımızın bol ve bereketli bir sezon geçirmesini diliyoruz. Su ürünleri kontrol ekiplerimiz tarafından 2015 yılı itibari ile ilk 7 ayda kafes olarak tabir ettiğimiz demir iskeletten yapılmış, 116 adet kafese el konulmuştur. Yine 3 ton civarında yasak avlara el konulmuştur. Yine 22 kişiye 25 bin lira civarında yasak avlanmadan dolayı cezalarımızı kesmiş bulunmaktayız."

Tüfekçi, ayrıca denetimlerin sahili olan tüm ilçelerde devam ettiğini belirterek, denetim ekiplerinin balıkçı barınaklarında ve denizde denetimlerini sürdürdüklerini söyledi.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol teknesinde iki balık adam bir su ürünleri mühendisi ve birde personel görev yapıyor. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Tüfekçi Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title