Haberler

Hawking'in Ölmeden Birkaç Gün Önce Bitirdiği Makalesi Yayımlandı

Abone Ol

Bilim dünyasına çok büyük katkıları olan fizik profesörü Stephen Hawking'in ölmeden önce tamamladığı makalesi yayımlandı.

Mart ayında 76 yaşında aramızdan ayrılan İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking'in "Kara deliğe düşen cisimlerin fiziksel bilgisine ne olur?" sorusuna yanıt aradığı "bilgi paradoksuyla" ilgili son bilimsel makalesi yayımlandı.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI BİLİM İNSANLARI YAYIMLADI

Stephen Hawking'in ölümünden birkaç gün önce bitirdiği belirtilen makale, Cambridge ve Harvard Üniversitesi'nde birlikte çalıştığı bilim insanları tarafından düzenlenerek internete kondu.

Hawking'in Ölmeden Birkaç Gün Önce Bitirdiği Makalesi Yayımlandı.

40 YILDAN DAHA FAZLA SÜREDİR ÜZERİNDE ÇALIŞMIŞ

Cambridge Üniversitesi'nden teorik fizikçi Prof. Malcolm Perry, "Kara Delikte Bilgi Yitimi (Entropi) ve Yumuşak Saçlar" adlı makaleyle ilgili açıklamasında Hawking'in 40 yıldan uzun bir süre "bilgi paradoksu" üzerinde üzerinde çalıştığını söyledi.

Hawking'in Ölmeden Birkaç Gün Önce Bitirdiği Makalesi Yayımlandı.

BİLGİ PARADOKSU NEDİR?

Bilgi paradoksunun temeli Alman teorik fizikçi Albert Einstein'ın 1915'te yayımladığı genel görelilik kuramına dayanıyor. Bu teori kütle çekimini, maddenin uzay-zaman bükülmesi etkisiyle açıklıyor ve bu sayede gezegenlerin Güneş etrafında dönebildikleri tezini esas alıyor.

Einstein, terorisinde kara deliklerle ilgili önemli öngörülerde de bulunuyor. Teoride kara deliğinin bütün özelliklerini belirleyen üç unsurdan; kütle, elektriksel yük ve açısal momentumdan bahsediliyor.

Hawking'in Ölmeden Birkaç Gün Önce Bitirdiği Makalesi Yayımlandı.

STEPHEN HAWKİNG NE HASTASIYDI?

Stephan Hawking 21 yaşında ALS hastalığına yakalandı. Tekerlekli sandalyeye ve iletişim için bilgisayarlı bir ses sistemine bağımlı olmasına rağmen, Stephen Hawking evlendi. Evliliğinden 3 çocuğu oldu. Hawking, 76 yaşında, 14 Mart 2018 günü hayatını kaybetti.

ALS HASTALIĞI NEDİR?

Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS), omurilikte belli bir bölgenin harabiyeti ile başlayıp sinirleri ve kasları etkileyen ve zayıflamalarına sebep olan ilerleyici bir hastalık. Sebebi henüz bilinmeyen ALS'nin kesin bir tedavisi yok ancak hastanın yaşam kalitesini artırmaya yönelik yöntemlerle yaşam süresi artabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Stephen Hawking Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title