Haberler

Kadın kursiyer evinde ürettiği ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yaşayan Zerrin Kılıç, aldığı mefruşat eğitiminin ardından evinde ürettiği ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yaşayan Zerrin Kılıç, aldığı mefruşat eğitiminin ardından evinde ürettiği ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde Seyrantepe Aile Merkezi'nde katıldığı kursla mefruşat işini öğrenen Kılıç, daha sonra evinin bir odasını atölyeye çevirdi. Burada çeşitli mefruşat ürünleri hazırlayarak internette satışını yapan Kılıç, kazandığı kazanç ile aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Kılıç'ı evinde ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, belediye ve üniversitenin verdiği kursla tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini belirtti.

Kılıç, 24 yıldır ev hanımı ve 3 çocuğu olduğunu aktararak, "Bugüne kadar en büyük hayalim çalışmak ve meslek sahibi olmaktı. Ancak bunu ne zaman dile getirdiğimde, ne zaman bir şeyler yapmak istediğimde her zaman karşı çıkanlar oldu. Ancak ben, hiçbir zaman pes etmedim ve hayallerimin peşinden koşmayı hiçbir zaman bırakmadım." ifadelerini kullandı.

Kursun ardından bütçesi doğrultusunda pike takımı aldığından bildiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Mefruşat kursuna katıldım. Burada meslek sahibi olacağıma inanıyordum. Aldığım malzemeleri alarak canla gidip kursta diktim ve büyük sevinç ile eve geldim. Komşum, yaptığı pike katımını gördü ve çok beğendi, hemen satın almak istedi. Bu durum karşısında çok sevindim ve heyecanlandım. Onun parasıyla gittim iki pike takımı malzemesi aldım. Onları da yaptıktan sonra komşularıma, komşularımın arkadaşlarına sattım ve bu sayı giderek arttı. Siparişler yoğun olunca kazandığım parayla gidip dikiş-nakış makineleri aldım, kumaş aldım ve kendi evimde küçük bir atölye açtım. Şu an evimde çeyizlik takımı, pike takımı, yatak örtüsü, masa örtüsü, mutfak önlüğü gibi ürünler yapıyorum. Yaptığım ürünleri, sosyal medya üzerinden satışa çıkarıyorum. Gerçekten yoğun talepler alıyorum."

Kılıç, ürünlerine yoğun talebin geldiğini ve şehir dışına da satışlar yaptığı dile getirerek, ev ekonomisine katkı sağlamaktan dolayı mutluluk yaşadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Ömer Kalaylı Şehitkamil Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title