Haberler

Hayat Kimya ISO 50001 Belgesini Alan İlk Türk Firması

Güncelleme:
Abone Ol

Hayat Kimya, enerji verimliliği alanında gösterdiği önemi Türkiye'nin ilk ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını alarak kanıtlamış oldu.

Türkiye'nin lider temizlik ve kişisel bakım üreticisi Hayat Kimya, enerji verimliliği alanında gösterdiği önemi Türkiye'nin ilk ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını alarak kanıtlamış oldu.

Hayat Kimya, üretim ve yönetim faaliyetlerindeki enerji verimliliği uygulamalarıyla ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EYS) Sertifikası'nı almaya hak kazandı. Enerji Yönetim Sistemi sertifikasına Türkiye'de ilk kez akredite sertifikayla sahip olan şirket, ölçüm noktalarının fazlalığı, enerji akışının sürekli izlendiği sistemi, raporlaması ve enerji üzerine sürekli yatırım yaptığı çalışmalarıyla değerlendirildi. Kendi içinde enerji üreten sistemi "trijenarasyon"la enerji maliyetlerini aşağı çeken Hayat Kimya, Tüv Thüringen adlı Alman akreditasyon kuruluşunun da işletme modeliyle beğenisini kazandı.

Hayat Kimya AR-GE Direktörü Ahmet Nezir Işıklar, konuya ilişkin , "Hayat Kimya bünyesinde 2010 yılından beri sürdürdüğümüz Enerji Yönetim Sistemi çalışmaları Nisan 2013 tarihinde Alman Tüv Thüringen firması tarafından gerçekleştirilen denetim faaliyetiyle neticeye ulaştı. Bu alanda Türkiye'nin ilk akredite belgesi niteliğini taşımakta olan ISO 50001: 2011 Enerji Yönetim Sistemi belgesi şirketimiz tarafından alındı. Dünyanın hiç bir yerinde benzeri olmayan patenti bize ait olan "trijenerasyon" sistemi sayesinde enerji maliyetlerimizi aşağıya çekmiş bulunuyoruz. 20 Milyon Euro yatırım ile kurduğumuz tesisimizde 5 adet gaz türbini ile yapılan 35 Mw elektrik üretimi ile termal enerjiyle de kurutma havası, buhar üretimi ve soğuk su üretimi yapılıyor. Kaynaklarımızı etkin kullanarak tükettiğimiz enerjinin doğru yönetilmesinin yanı sıra çevrenin korunmasına da katkı sağlamayı hedeflediğimiz çalışmamızın başarıya ulaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz" açıklamalarını yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hayat Kimya Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title