Haberler

Hayat Kurtaran Tesadüf

Abone Ol

İzmir'de ikinci bebeğine hamile olan ev hanımı 25 yaşındaki Zehra Yıldırım'ın, doktor kontrolüne gittiğinde 19 aylık kızı Rabia'ya da sağlık kontrolü yaptırması küçük kızın hayatını kurtardı.

İzmir'de ikinci bebeğine hamile olan ev hanımı 25 yaşındaki Zehra Yıldırım'ın, doktor kontrolüne gittiğinde 19 aylık kızı Rabia'ya da sağlık kontrolü yaptırması küçük kızın hayatını kurtardı. Minik Rabia'nın karaciğerinde kitle saptanınca, bir alışveriş merkezinde yönetici olan babası Birol Yıldırım'dan alınan karaciğer parçası, İzmir kent Hastanesi'nde özel yöntemle küçültülerek nakledildi. Minik kız sağlığına kavuşurken, anne Zehra Yıldırım, "Sağlıklı olduğu için doktora götürmek gibi bir düşüncem yoktu. Gebelik muayenesi için sağlık merkezine gidince, gelmişken doktora göstereyim dedim. İyi ki de göstermişim, kötü sürprizle erken yüz yüze geldik. Belki o gün bu muayeneyi yaptırmasaydım çok geç kalmış olabilirdik" dedi.

İzmir'de Gaziemir Sarnıç'ta oturan ev hanımı Zehra Yıldırım ile bir alışveriş merkezinde yönetici olan 26 yaşındaki Birol Yıldırım, üzüntü ve sevinci birarada yaşadı. 29 Ağustos 2010 yılında dünyaya gelen kızları Rabia'nın ardından, anne ikinci bebeğine hamile kaldı. Anne Yıldırım, hamileliğinin ikinci ayında 19 aylık olan Rabia ile birlikte Gaziemir'de bir özel tıp merkezine gitti. Anne Yıldırım, gebelik muayenesinden önce minik kızı için de randevu aldı. 23 Aralık 2011 tarihindeki randevuda Rabia'yı muayene eden doktor minik kızın karaciğerini büyük bulup, aynı gün ultrason çekilip tetkikler yapılması için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti.

KARACİĞERİNDE KİTLE SAPTANDI

Yapılan tetkiklerde Rabia'nın karaciğerinde 10 santimetre çapında kitle saptandı. Genç anne- baba ikinci bebek sevincini unutup, Rabia'nın derdine düştü. Minik Rabia hastaneye yatırıldı, biyopsi yapıldı. Rabia'ya çocukluk çağı karaciğer kanseri 'hepatoblastom' tanısı koyuldu. Doktorlar karaciğer tümörü için kemoterapi kararı aldı. 15 gün arayla minik Rabia'ya kemoterapi uygulandı. Talihsiz bebeğin saçları döküldükçe, anne babanın yüreği dağlandı. Yıldırımlar'ın kemoterapi ile kızlarının iyileşeceği umutları son bilgisayarlı tomografi çekiminden sonra söndü.

KURTULUŞ NAKİLDE

Kitlenin ancak yüzde 40 oranında küçüldüğü belirlenirken, kurtuluşun karaciğer naklinde olduğu bildirildi. Minik Rabia karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesi'ne sevk edildi. Anne hamile olduğu için donör olamazken baba Birol Yıldırım uygun bulundu. Nitekim Rabia ile babası geçen Çarşamba günü İzmir Kent Hastanesi'nde Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Doç. Dr. Çiğdem Arıkan, Opr. Dr. Cihat Yılmaz, Opr. Dr. Zafer Önen ve Dr. Onur Duygu'dan oluşan ekip tarafından ameliyata alındı. Rabia'ya babasından alınan karaciğer parçası özel yöntemle küçültülerek nakledildi. Baba Yıldırım, "Çok kötü günler geçirdik, şükür atlattık. Kızımı kanserden benim ciğerimin parçası kurtardı, inanılacak gibi değil. Çok mutluyum" dedi.

'GECELERİ ÇOK SU İÇİYORDU'

Nakil sonrası hızla toparlayıp servise alınan minik kızının başından bir an önce ayrılmayan anne Yıldırım da, duygularını şöyle paylaştı:

"Rabia sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldi. Hiçbir sorunu yoktu. Ben ikinci bebeğime hamile kalınca dokunur diye Rabia'yı sütten kestim. Emmediği için huzursuzluğu vardı, bir de geceleri çok su içiyordu. Sağlıklı olduğu için doktora götürmek gibi bir düşüncem yoktu. Gebelik muayenesi için sağlık merkezine gidince, 'gelmişken doktora göstereyim' dedim. İyi ki de göstermişim, kötü sürprizle erken yüz yüze geldik. Belki o gün bu muayeneyi yaptırmasaydım çok geç kalmış olabilirdik. Doktorlar kemoterapiye rağmen yüzde 30 karaciğer nakli ihtimali olabileceğini söyledi. Maalesef kızım o yüzde 30'luk ihtimalin içinde kaldı. Sonra her şey hızla gelişti. Rabia'ya babası can oldu ve karaciğer nakliyle kanserden kurtuldu. Benim gebeliğim kızımın hayat şansı oldu. Şu anda 5.5 aylık hamileyim. Karnımdaki bebeğim de kız. Kızkardeşi, Rabia'ya da bize de uğurlu geldi."

'DURUMU ÇOK İYİ'

Operasyonu gerçekleştiren ekibin başındaki Doç. Dr. Murat Kılıç, "Karaciğeri tümünü tutan bu tümörden kurtulmak için nakilden başka şans yoktu. Bu tür çocukluk çağı kanserlerinde nakille çok iyi sonuç alıyoruz. Kanserli karaciğer çıkarıldı, sağlıklısı takıldı. Durumu şu anda çok iyi" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birol Yıldırım Gaziemir Politika Güncel İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title