Hayrünnisa Gül Kopenhag'da Sanat Galerisini Gezdi
Hayrünnisa Gül, Danimarka ziyaretinin ikinci gününde, Veliaht Prenses Mary ile Amalienborg Sarayı'nda bir araya geldi.
Hayrünnisa Gül, Danimarka ziyaretinin ikinci gününde, Veliaht Prenses Mary ile Amalienborg Sarayı'nda bir araya geldi. Onuruna verilen öğle yemeğine katılan Hayrünnisa Gül, daha sonra Prenses Mary ile birlikte Danner Kadın Sığınma Evi'ni ziyaret etti.
Kraliçe II. Margrethe'in davetlisi olarak Danimarka'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eşlik eden Hayrünnisa Gül, ziyaretin ikinci gününde Veliaht Prenses Mary ile bir araya geldi.
PRENSES MARY İLE ÖĞLE YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ
Hayrünnisa Gül'ü Amalienborg Sarayı'nda ağırlayan Veliaht Prenses Mary, onuruna bir öğle yemeği verdi. Prenses Mary, yemek esnasında şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara yönelik olarak himayesinde faaliyet gösteren Mary Vakfı ile sığınma evi hakkında bilgi verirken Hayrünnisa Gül de Türkiye'de yapılan çalışmaları anlattı.
Yaklaşık 1,5 saat süren yemeğin ardından Hayrünnisa Gül, Prenses Mary birlikte Danner Kadın Sığınma Evi'ni ziyaret etti.
SIĞINMA EVİNDE KADIN VE ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Kadın ve çocuklara yönelik hizmet veren Danner Kadın Sığınma Evi'nin çalışmaları hakkında hazırlanan sunumu dinleyen Hayrünnisa Gül, daha sonra Prenses Mary ile birlikte sığınma evini gezdi.
Ortak yaşam alanı olan salonda kadın ve çocuklarla bir araya gelen Hayrünnisa Gül, bir süre ev sakinleri ile sohbet etti. Bir saat süren ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.
ULUSAL SANAT GALERİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ
Hayrünnisa Gül, Danimarka programı kapsamında ayrıca, Kraliyet Ailesi'ne ait sanat eserlerinin de sergilendiği Ulusal Sanat Galerisi'ni gezdi. Müzede, Danimarkalı ressamların eserlerinin yer aldığı bölümü gezen Hayrünnisa Gül, 15-19. yüzyıllar arasında İstanbul'un resmedildiği tablolarla yakından ilgilendi. Hayrünnisa Gül, Kraliçe II. Margrethe'in resmi akşam yemeği konuşmasında değindiği Danimarkalı Ressam Melchior Lorck'un İstanbul ve Süleymaniye Camisi'ni konu alan çizimlerini de inceledi.
1555-1559 yılları arasında İstanbul'da kalan ressamın döneme ait önemli çizim ve gravürleri hakkında yetkililerden bilgi alan Hayrünnisa Gül, müzenin yağlı boya ve kağıt restorasyon atölyelerini de ziyaret etti.