Haberler

Hayvanlara Buzlu Meyve Kokteyli ve Hortumlu Serinlik

Abone Ol

Bursa Zoo Park'ta aşırı sıcak hava sebebiyle bunalan hayvanlar çeşitli yöntemlerle serinliyor.

Bursa Zoo Park'ta aşırı sıcak hava sebebiyle bunalan hayvanlar çeşitli yöntemlerle serinliyor. Hayvanat bahçesindeki develer hortumla yıkanırken, ayılar suda buzlu meyve yiyerek serinledi.

Hava sıcaklığının 37 dereceyi bulması, Bursa Hayvanat Bahçesi sakinlerini bunalttı. Kavurucu sıcaklar sebebiyle ayılar yüzerek, maymunlar ise gölgede dinlenerek serinlenmeye çalışıyor. Hayvanat bahçesindeki geyik, at, deve ve lama bakıcıları tarafından hortumla su tutularak serinletilirken, Zoo park yetkilileri, hayvanlar için göletlerin olduğunu ve serinlemeye ihtiyaç duyanların suda yüzdüğünü belirtti. Sıcaktan en çok etkilenen maymun ve ayılara da özel olarak hazırlanan buzlu meyve parçacıkları veriliyor. Sevinçle birbirlerinden kaptıkları buzlu meyveleri iştahla yiyen maymunlar bu sayede serinlemenin keyfini yaşıyor. Hayvanat bahçesinin en çok ilgi gören hayvanlarından olan ayılar ise suda vakit geçiriyor. Meyve kokteylinden oluşan büyük buz kütlesini kendi aralarında paylaşamayan ayılar ise meyve kokteylini birbirleriyle kapıştı.

Bakıcısının ıslık çalmasıyla birlikte sağa sola hareket yaparak serinleyen deve kuşu ise görenleri hayrete düşürdü. Oyun oynar gibi yapan ve sıcaklardan bunalan deve kuşunun bu yöntemi kullanarak serinlediği belirtildi.

DEVELER SUYA KOŞTU

Sıcaktan bunalan develer ise bakıcılarının hortumu eline aldığını görünce suya doğru koştu. Serinleme keyfini yaşayan develer daha sonra ağaç gölgeliklerinde ve barınaklarında dinlendi. Hayvanat bahçesinin diğer sakinleri olan zürafalar ise gölgede dinlenmeyi tercih etti. Zebralar ise kendi aralarında oyun oynamayı tercih etti. Kendilerine ayrılan havuzda kazlarla birlikte serinleyen geyiklere karınlarının doyması için pide ikram edildi. Doğal ortamlarında yaşamlarını sürdüren hayvanların oyalanmaları, ruh sağlıklarının korunması için verilen yiyeceklerin önemli olduğunu ifade eden Veteriner Hekim Nalan Ertaş, "Bunu yiyecekle yapmak en uygun yöntem. Biz de bu sıcak havalarda suda küçük meyve parçalarını donduruyoruz. Daha sonra ayılar ve maymunlara veriyoruz. Sıcaktan bunalan geyikleri fıskiye ile, develeri de hortumla serinletiyoruz. Böylelikle Hayvanlar hem karınlarını doyuruyor hem serinliyor hem de eğleniyorlar. İçinde kayısı, erik, kiraz, üzüm gibi küçük meyveler barındıran bu uygulamayı haftada 1-2 kez yapılıyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title