Haberler

Hayvanları Koruma Gününde Karantina Ünitesi

Güncelleme:
Abone Ol

Başkan Yardımcısı Günaydın, 15 Eylül 2011 tarihinde de Kedi bakım evinin kurulduğunu belirtti.

Bursa İnegöl'de Belediye Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın, 4 Ekim Hayvanları Korumu Günü dolayısıyla Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde yaptığı basın açıklamasında hayvanların korunmaya ve sevgiye ihtiyacı olan varlıklar olduğunu ifade etti.

İnegöl Belediyesi olarak 29 Aralık 2007 tarihinde Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini kurduklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Günaydın, 15 Eylül 2011 tarihinde de Kedi bakım evinin kurulduğunu belirtti.

Barınağa gelen sahipsiz hayvanları 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu doğrultusunda tedavilerini yapıp, aşılayıp, kısırlaştırarak tekrar bulundukları doğal ortama bıraktıklarını söyleyen Sabri Günaydın, kurulduğu günden bugüne kadar yüzlerce kedi ve köpeğin bakım, tedavi, kısırlaştırma ve kırık tedavilerinin yapıldığı barınakta 311 adet kedi ve köpeği de sahiplendirdiklerini aktardı.

"Barınağımıza şu anda ilave olarak, hastalıklı ve kuduz yönünden şüpheli hayvanlar için karantina bölümü yaptık" diyen Günaydın konuşmasını şöyle sürdürdü, "Su sorunu yaşamamak için de santrifüjün yanı sıra dalgıç pompa yardımıyla su sorunumuzu tamamen bitirdik. Bu çalışmalar da kısa bir süre son rötuşları yapılıp hizmet verecektir. Ayrıca kışın hayvanların soğuktan etkilenmemeleri için de barınağımızda elektrikli ısıtıcıları koyduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

"Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım" sloganı ile sokaklardaki sahipsiz hayvanlar için 20 mahallede 24 noktaya hayvan sulukları yerleştirdiklerini belirten Günaydın, buna ilave olarak 20 farklı noktaya daha yerleştirilecek hayvan sulukları ile sayıyı 44'e çıkararak daha çok hayvanın bu suluklardan faydalanmasını sağlayacaklarını söyledi.

"Bu uygulamamız Türkiye'ye örnek olmuş ve birçok belediye bizi model almıştır" diyen Sabri Günaydın, "Bunun yanı sıra hayvan sevgisini anlatabilmek; onların bakım, beslenme, aşılandırma ve hastalıkları hakkında İnegöl'deki tüm ilköğretim okullarında ki öğrencilerimize eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Bazı okullarımızdaki öğrencilerimize ise sokak hayvanları hakkında Karagöz Hacivat oyunları seyrettiriyoruz" dedi.

Sabri Günaydın konuşmasını şöyle sonlandırdı, "Hayvanlar bizlerin dostlarıdır. Hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Hayvanları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim, onları sevelim, onlara yardımcı olalım. Yaralı ve hasta olanları hemen en yakın Veteriner Hekim'e, bakım merkezlerine veya kliniklere götürelim, tedavilerini yaptıralım. Hayvanlara eziyet etmeyelim, edenlere de engel olalım. Yiyeceklerimizin artıklarını çöpe değil hayvan besleyicilere verelim. Ben bu vesile ile "04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü"nü kutluyor, tüm hayvan dostlarına saygılar sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabri Günaydın İnegöl Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title