Haberler

Hazar Şiir Akşamları Sona Erdi

Abone Ol

Elazığ'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve Mehmet Akif Ersoy anısına 'Şehadet' temasıyla düzenlenen 'Uluslararası Hazar Şiir Akşamları', sona erdi.

Elazığ'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve Mehmet Akif Ersoy anısına 'Şehadet' temasıyla düzenlenen 'Uluslararası Hazar Şiir Akşamları', sona erdi.

Misland Amfi Tiyatro'da yapılması planlanan final gecesi, hava şartları nedeniyle düğün salonunda yapıldı. 10'nu yurtdışından 28 şairin şiirler okuduğu geceye Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kırgızistan Şairleri Meclis Başkanı Ömer Sultanov, Elazığ Valisi Muammer Erol ile Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na akademik üyelik beratı ve ülkesinin yöresel şapkasını hediye etti.

Kırgızistan, Başkortostan Cumhuriyeti, Çuvaristan, Kazakistan, Özbekistan, Kosova, Suriye ve Azerbaycan'dan gelen şairler geceye katılanlara şiirleri okudu. Geceye Kazakistan'dan katılan şair Duken Massimkhanuly'nin şiirini okurken Türk Bayrağı'na sarılıp öpmesi salondakilerden büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda şairler protokol üyeleriyle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. - Elazığ / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title