Haberler

HDP'den Erdoğan ve Davutoğlu İçin Suç Duyurusu

Güncelleme:
Abone Ol

HDP, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" etmekten Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere çok sayıda hükümet yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun arasında bulunduğu sekiz kişi hakkında, "partiyi siyaset yapamaz hale getirecek, faaliyetlerini engelleyecek ve halk arasında kin ve nefret oluşturacak açıklamalar yaptıkları" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, partinin avukatlarının, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği belirtildi.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE BAKANLAR...

Açıklamanın ekinde yer verilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın basında yer aldığı belirtilen açıklamaları nakledildi.

"HDP'Yİ SİYASET YAPAMAZ HALE GETİRMEK..."

Bu açıklamaların, "HDP'yi siyaset yapamaz hale getirecek, faaliyetlerini engelleyecek, halk arasında kin ve nefret oluşturacak içerikte olduğu" ileri sürülen dilekçede, "Yasal bir partinin yasal faaliyetlerine bu şekilde karalama siyaseti yürütmenin kendisi yasa dışı bir uygulamadır. Bu açıklamaların tamamı bu zamana kadar müvekkil partiye yönelik gerçekleşen saldırılara zemin oluşturmuştur. Bu anlamıyla yapılan bu açıklamalar toplumsal düzeni bozacak ve suç işlemeye tahrik oluşturan açıklamalardır" ifadesi kullanıldı.

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK ETMEK"

Dilekçede, bu nedenlerle "şüpheliler" hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin açıklanmasının engellenmesi, hakaret, suç işlemeye tahrik" suçlamalarından dava açılması istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

baboşMobil-ANDROID:

bu ülkede tam bir film çekiliyor hemde komedi filmi siz yatın kalkın cumhurbaşkanı ve başbakana dua edin şimdiye kadar sizi çoktan ayıklarlardı

Yanıtla00
3xMobil-ANDROID:

dalkavuklara bak hendek kazana destek çıkanda sizdiniz ne oldu da döndünüz, barış için mi hendek ve el yapimi patlayicilarla dolu oralar

Yanıtla00
gülelim bariMobil-ANDROID:

hadsizlere bak sen çirkefliğin bu kadarı bunlar hala yaşıyorya asıl ben buna şaşiyorum

Yanıtla00
Ay YildizMobil-IOS:

Akp kirilipolitika icin hesap verib vermiyece türk cumhuriyetini ilgilendirir sizin gibi vatan hainleri ilgilendirmez gidin belanizi sizi yönlendirenlerden bulun

Yanıtla00
Adanalı AdanasporluMobil-IOS:

Valla boş işlerle uğraşıyon hdp. Kardeşini babasına şikayet eden ergen çocuklar gibisin aynı. Açıklamalarınız ortada kimin ortalığı karıştırdığı ortada

Yanıtla00
Maraşlı Mobil-IOS:

Arkasını PKK ya verenlere bak hele

Yanıtla00
CengizMobil-IOS:

Siz sevildiğiniz mi zannediyorsunuz terörist topluluğu

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title