Haberler

HDP'den NATO Skandalına Tepki: İnsan Onuruna Yönelen Bu Uygulamayı Kabul Etmiyoruz

Güncelleme:
Abone Ol

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "NATO'da insan onuruna yönelen bir uygulama ile karşılaştık. Kabul etmediğimizi ve doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "NATO'da insan onuruna yönelen bir uygulama ile karşılaştık. Bu ülkenin kurucusu olan Atatürk'ün ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alınmasının ötesinde; bu uygulamanın, hangi insana yapılırsa karşısında olduğumuzu, kabul etmediğimizi, doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim." dedi.

"İNSAN ONURUNA YÖNELEN BİR UYGULAMA"

NATO tatbikatındaki düşman tablosunda, Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanılmasına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, şunları söyledi:

"NATO'da insan onuruna yönelen bir uygulama ile karşılaştık. Bu ülkenin kurucusu olan Atatürk'ün ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef tahtasına konulup hedef alınmasının ötesinde; bu uygulamanın, hangi insana yapılırsa karşısında olduğumuzu, kabul etmediğimizi, doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Bunun savunulabilir bir tarafı yoktur. Türkiye, NATO için bu kadar vazgeçilmezken, şimdi soruyoruz: Gerçekten orada münferit bir şey midir, yoksa oluşturulan bir algının NATO içerisine sirayet etme hali midir?"

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title