Haberler

HDP'nin Türkçe Bilmeyen Vekilinin Taktığı Broşun Sırrı

Güncelleme:
Abone Ol

HDP'nin Ezidi milletvekili Feleknas Uca, Meclis'te yemin ederken üzerinde inancını simgeleyen tavus kuşu broşu vardı. Tavus kuşu Ezdilerin kutsal saydığı Şeytanın simgesi.

HABERLER.com/ÖZEL Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dün milletvekilleri tek tek kürsüye gelerek yemin etti. En çok merak edilen isim ise hiç kuşkusuz HDP'nin Diyarbakır'dan seçilen Ezidi vekili Feleknas Uca'ydı. Türkçe bilmeyen Uca, kürsüde telafuzda zorlansa da yeminini başarılı bir şekilde tamamladı. Yemin sırasında Uca'nın kıyafetindeki broş dikkatlerden kaçmadı.

Ezidi vekil Uca'nın yemin sırasında elbisesinde tavus kuşu broşu vardı. Peki Uca neden yemin töreninde bu broşu kullandı?

DÜŞMÜŞ MELEĞE İNANIYORLAR

Bilindiği üzere Feleknas Uca bir Ezidi. Ezidilikte de tavus kuşunun önemli bir yeri var. Ezidilik'in önceki ilahi dinlerde anlatılan, düşmüş meleğin (şeytanın), yaratıcının buyruğuna rağmen insan karşısında eğilmeyip saygı göstermemesi, onun aslında ne kadar asil olduğunun tüm evrene ispatıdır ve yaratıcı tarafından sınanmıştır.

İşte bu sınavı başarı ile verip tüm insanlığın ve dünya işlerinin başına geçme hakkını kazanmıştır diye düşünülür.

MELEK-İ TAVUS NEDİR? EZİDİLER NİYE ONA İNANIYOR?

Ancak burada düşmüş meleğin sahip olduğu özellikler diğer dinlerden farklıdır. Ezidilik'te tanrı dünyanın sadece yaratıcısıdır, ancak sürdürücüsü değildir. Tanrısal iradenin vücut bulması için 'düşmüş melek' bir nevi aracılık rolü üstlenmiştir.

'Düşmüş melek', "Melek-i Tavus" olarak adlandırılır ve bir tavus kuşu ile simgelenir. Tanrı özünde iyilikle dolu olduğundan ibadet edip onun gönlünü kazanmak gerekmez. Aksine ibadetin ona değil içi kötülüklerle dolu olana, Tavus'a yapılması ile kötülüğün en büyük kaynağından korunulur. Bu anlamda iyilik ve kötülüğün kaynağı aslında Melek Tavus'tur.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Feleknas Uca Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (651)

ÖZmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Taptığı din beni adla ilgilendirmez beni ilgilendiren 40000 bin şehidimin eli kanlıkatilleri olması

Yanıtla6395
hdpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Lan faşistler bunlar mhp ile ayni milletvekili çıkarmış. Nedir bu sizin kürt dusmanliginuz .bunların hepsi kürt türk alevi sünni Süryani oylarıyla gelmiş. ...Siz bunlara oy veren insanları yok mu sayıyor siniz. ....çok begenmiyorsanuz defolun gidin orta asya ya...yıllardir yaptığınız zulüm ler yetmedi mi.o kdar kürt ve alevi yaktiniz ve öldürdünuz. ..bunlara alisin artık bunlar bu ülkenin gerçekleri hep vardılar hep de var olacaklar. ....Siz doğuya gidin de biraz insanlık ogrenin ordaki insanlar tanımadıkları insanlara bile gece yarısı kapısını açar. Var mı lan sizde böyle bişi. ......

Yanıtla13434
uyan ey insanoğlumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Daha ne kadar uyuyacağız Müslüman kardeşlerim birbirimizle uğraşmaktan gerçek düşmanlarımızı unuttuk. Rehberimiz olan kuranı kerimi okuyup anlamadığımızdanbu hallerde Müslümanlık yazık bize Allah gaflet uykusundan hepimizi uyandırsın inşallah

Yanıtla1247
akın:

ezidiler şeytana tapmaz geri zekalılar

Yanıtla9830
Muzaffer Mobil-IOS:

Bravo

Yanıtla1399
Adınızı Yazın:

aptal bı türk olacağıma ezidi olurumm

Yanıtla4754
ank erol dmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bi ezidimiz eksikti oda geldi tam oldu

Yanıtla7416
ReismobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ülkemin haline bak bee.müslüman bir ülkenin en önemli mercisinde gavurlar at koşturuyor.demokrasi bumu şimdi.benim vergilerimle bu gavurlar beslenecek.kendileri zaten ne vergi veriyorlar nede kullandıkları elektriğin parasını.sorsan çoğuda müslümanım der bunların.sorsan kul hakkını falan bilirler...

Yanıtla6510
Adınızı Yazın:

bunlara oy veren müslüman kürtler ahirette hesabı nasıl verecekler. Çünkü bu şahıslar her sözlerinde ve icraatlarında islam dinine saldıracaklar. bir iş yaparken önce müslüman olduğumuzu ve islama göre davranmayı asla unutmayalım (tabi müminler için geçerli)

Yanıtla964
hakan canmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Türkiyede yavaşda olsa taşlar yerine oturuyor insanlar kendinden olmayanlarla birlikte yaşamayı ve saygı göstermeyi öğreniyor

Yanıtla4426
Tüm 651 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title