Haberler

Hediye keman hayatını değiştirdi

Abone Ol

SELAHATTİN ÖZBOZKURT - Tarsus ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli Zeynep Maya, 2 yıl önce kaymakamlığın hediye ettiği kemanı çalmayı öğrenerek, hayata daha sıkı tutunmaya başladı.

SELAHATTİN ÖZBOZKURT - Tarsus ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli Zeynep Maya, 2 yıl önce kaymakamlığın hediye ettiği kemanı çalmayı öğrenerek, hayata daha sıkı tutunmaya başladı.

Babası ve kardeşi de kendisi gibi zihinsel engelli olan Zeynep Maya (15), 2 yıl önce dönemin Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaretinde kendisine hediye edilen kemanı çalmak için İsmet Karabulut'tan kurs aldı.

Kurs sonunda amacına ulaşan ve yaklaşık 50 şarkıyı çalabilen Maya, müzik sayesinde yaşama sevincini artırdı. Barbaros Hayrettin İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde kaynaştırma eğitimi de alan Maya, müzik yeteneği sayesinde kendine güveni de geldi.

Genç kızın amcası Barış Maya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin müziğe ilgi duyduğunu fark edince onu bir müzik aletiyle tanıştırmak istediklerini belirterek, maddi imkansızlık nedeniyle enstrüman alamadıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce Tarsus Kaymakamlığı'ndan destek istediklerini ve uzanan yardım eli sayesinde genç kızın kemanla tanıştığını anlatan Maya, "Kemanın alınması ve özel hocayla derslere başladıktan sonra Zeynep'teki olumlu gelişme hızlandı. Özel eğitim sınıfında aldığı derslerde de başarısı arttı, çok sayıda takdir belgesi aldı" dedi.

Genç kıza keman eğitimi verin İsmet Karabulut da Zeynep'in keman çalmaya çok ilgi duyduğunu, bu alanda beklentinin üstünde başarı gösterdiğini belirterek, "Keman çalmak Zeynep'e çok iyi geliyor. Müzik yeteneği geliştikçe kendine olan güveni de arttı. Ayrıca bu süreçte Zeynep sağlık yönünden de çok ciddi bir gelişme kaydetti" diye konuştu.

Zeynep Maya, kendisine verilen desteğe teşekkür etmek için Tarsus Kaymakamı Hasan Göç'ü ziyaret ederek, kemanıyla mini konser verdi.

Kaymakam Göç, engelli vatandaşlara her zaman destek verdiklerini ifade ederek, Zeynep'in başarısıyla gurur duyduklarını söyledi.

-BAŞARI VE TAKDİR BELGELERİ

-AMCASI DERS ÇALIŞTIRIRKEN

-KAYMAKAMLIK MAKAMINDA KEMAN ÇALARKEN

-KAYMAKAM HASAN GÖÇ'ÜN DÜŞÜNCELERİ

-KEMAN ÇALMA

-ZEYNEP'İN DÜŞÜNCELERİ

-KEMAN ÖĞRETMENİN DÜŞÜNCELERİ

-AMCASININ DÜŞÜNCELERİ

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Şefik Güldibi Hasan Göç Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title