Haberler

Her Gün 6 Bin Kişiye İftar Yemeği Hazırlıyorlar

Güncelleme:
Abone Ol

İftar yemeklerini hazırlayanların hemşehrilerimizden bir tek isteği var, o da yenilen iftar yemeği sonrası hemşerilerimizin duasını almak.

Ramazan ayında iyi bir iftar yemeği hazırlamak için özellikle bayanlar, ne pişirsem derdine sıklıkla düşerken Elazığ Belediyesinde görevli Seyfettin Aydın yönetimindeki toplam 40 aşçı, sabahın ilk ışıkları ile birlikte iftar yemeği hazırlıklarına başlıyor ve binlerce kişiye iftar yemeği hazırlıyorlar.

Doğukent Mahallesinde Elazığ Belediyesine ait tesislerde özenle yapımına başlanan iftar yemekleri daha sonra toplam 11 mahallede kurulan yemek ve ekmek dağıtım noktasına taşınıyor. Yine Ahmet Aytar Spor Salonu yanındaki alanda iftar çadırında ise 1000 kişilik yemek dağıtımı ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Toplamda 40 aşçıyla iftar yemeklerini hazırladıklarını söyleyen aşçı başı Seyfettin Aydın ise bu işin bir gönül işi olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam ediyor:

"Hemşehrilerimize iftar yemeği hazırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Belediye Başkanımız Süleyman Selmanoğlu her zaman fakir ve fukaranın yanında olmuş birisi, Ramazan ayında da bu yardımları devam ediyor. Bizlerde bu mübarek ayda bir nebze olsun hemşerilerimizin hayır duasını almak için çaba gösteriyoruz. Sabahları saat 09:00'da iş başı yapıp aralıksız olarak iftar saatine kadar çalışıyoruz.

Günlük olarak yemeklerimiz değişiyor. Yemeklerimizde 450 kg et,600 kg pirinç ve bulgur kullanıyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki hemşerilerimiz de iftar yemeklerinin ardından Cenab-ı Allaha şükrederken, hazırlayanında eline sağlık diyiyorlardır"

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ve "Her ramazan ayı olduğu gibi bu ramazan ayında hemşerilerimize yemek dağıtımı aralıksız sürüyor." diyen Elazığ Belediye Başkan Vekili Atik Birici ise her gün yaklaşık olarak 6000 kişiye yemek dağıtımı yaptıklarını ve bu yemekleri hazırlayan 40 civarında aşçının da büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek, "kendilerine teşekkür ediyorum."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seyfettin Aydın Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title