Haberler

Her Şey Daha Sağlıklı Bir Kocaeli İçin

Güncelleme:
Abone Ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkalığı tarafından vektör mücadelesi hizmeti tanıtım toplantısı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevrenin, tarım alanları ve su havzalarının korunması için sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmaları yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Vektör Mücadelesi Hizmeti Tanıtım Toplantısı", Antikkapıda Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz'ın yaptığı sunumla gerçekleştirildi.

VEKTÖRLE MÜCADELE

Mikro organizmaları bünyesinde taşıyan, bunları insan vücuduna bulaştıran, çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yapan, doğaya, bitkilere ve insanlara zarar veren canlılara vektör deniliyor. Büyükşehir Belediyesi vektör mücadele laboratuarı ile ilimizdeki yerel popülasyonlar ve yaşam döngüleri hakkında veriler oluşturdu. Arşivlenen laboratuvar verileri ile ilimizin vektör risk haritası çıkarıldı. Vektör yayılımı hizmetleri kapsamında, ''Kültürel, Fiziksel, Biyolojik ve Kimyasal'' mücadele yapıldı.

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Yılın her sezonunda yapılan kültürel mücadele kapsamında larva mücadelesiyle ilgili sokaklarda bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Kanalların düzenli olarak temizlenmesi sağlandı ve bahçe arkası su birikintileriyle fiziksel olarak mücadele edildi. Karasinek ve sivrisinek tuzak uygulaması ile ilimiz zararlı popülasyonu ve türleri hakkında toplanan verilerle ürün uygulama periyodları programlandı.

KENE VE SİVRİSİNEK İLE MÜCADELE

Kocaeli genelinde keneye karşı biyolojik mücadele uygulandı. Kimyasal ürün kullanılmayan mücadelede kentin belirli noktalarındaki ağaçlara kuş yuvaları konuldu. Bu sayede yıllık 150 bin TL kene ilacı tasarrufu yapılarak, doğanın tüm bileşenlerine sahip çıkıldı, ekolojik denge korundu. Sivrisinek, larva mücadelesi için granül uygulaması yapılırken, çuval ve kova uygulaması ile karasinek ergin mücadelesi yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Poyraz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title