Haberler

Hindistan'da Çöken Bina İnşaatı

Abone Ol

Ölü sayısı 15'e çıktı, kurtarma çalışmaları sürüyor.

Hindistan'ın Goa eyaletinde inşaat halindeyken çöken binanın enkazından çıkarılan ceset sayısı 15'e yükseldi.

Eyalet merkezi Panaji'ye 80 kilometre mesafedeki Canacona kasabasında dün öğleden sonra çöken 5 katlı inşaatın enkazında çok sayıda kişinin mahsur kaldığı sanılıyor.

AA'ya açıklama bulunan kaynaklar en az 20 kişinin daha enkaz altında kalmış olabileceğini ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtiyorlar. Olay sırasında yaralanan 11 inşaat işçisi yerel hastanelerde tedavi altına alınırken, olay yerindeki kurtarma çalışmaları itfaiye erleri ve askerler tarafından yürütülüyor.

Polis yetkilisi Shekar Prabhudesai, binanın merkezi Mumbai'de bulunan Bharat Müteahhitlik firmasına bağlı Ruby İnşaat tarafından yaptırılmakta olduğunu belirtti. Goa Eyalet Başbakanı Manohar Perrikar, binanın çökme nedeninin ilk bakışta inşaatın düşük nitelikli olmasından kaynaklanmış gibi göründüğünü, olaya ilişkin tüm ihtimallerin araştırılacağını ve bunların hükümete rapor edileceğini kaydetti.

İnşaatın müteahhitlerinden ise henüz haber alınamadığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hindistan Goa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title