Haberler

Hırsızlar Belediyeyi Soydu

Abone Ol

Erzincan'ın Akyazı Beldesi'ni soyan 4 hırsız polis tarafından yakalandı.

Erzincan'ın Akyazı Beldesi'ni soyan 4 hırsız polis tarafından yakalandı. AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Karadaş, hırsızların belediyeye düğün salonunun pençeresinden girdiğini söyledi.Hırsızlık olayı bugün saat 04.00 sıralarında kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Alkyazı Beldesinde meydana geldi. 2 aydır kent merkezinde bazı işyerlerinden hırsızlık yapan ve Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık masası ekiplerince suç üstü yapılmak üzere yakın takibe alındı. 3 haftadır takip edilen Y. K., Y. K., Y. P. ve H. Ş., dün gece saat 02.00'da bunu anlayınca polis ekiplerini atlattı. Otomobille Akyazı Beldesine giden ve belediye binasına düğün salonunun camını kırarak giren hırsızlar ikinci kattaki Belediye Başkanı Mehmet Karadaş'ın makamına çıktılar. Başkan Karadaş'ın makamı ile birlikte 4 kapıyı kırarak odalara giren hırsızlar çekmeceleri karıştırdı. Muhasebe Müdürlüğü odasındaki kasayı açan hırsızlar 2 bin 500 lirayı alarak kaçtı. Hırsızlar, belediye binasının zemin katındaki marketten de 30 paket sigara çaldı

HIRSIZLARDAN BİRİ CEZAEVİ FİRARİSİ

Hırsızları 3 haftadır takip eden ve gece kaçıran polisler, sabah 05.00 sıralarında eş zamanlı olarak evlerine baskın yaptı. Hırsızların kullandığı aracın bagajında sigaraları bulan polis, firari kişinin yakalandığı bilgisini vermek ve bölgede gece hırsızlık olayı olup olmadığını sormak için jandarma ile irtibata geçti. Jandarmanın Akyazı Belediyesi'nin soyulduğunu bildirmesi üzerine ilçe merkezine gidildi. Belediyeyi soyan kiyilerin aynı şahıslar olduğu tespit edildi. Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel Akyazı Belediye'sine gelerek Başkan Mehmet Karadaş'a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bilgi aldı. Hırsızlardan 3'ünün daha öncede benzer suçlardan sabıkası olan Y. K.'nın ise yaklaşık 10 ay önce hırsızlık suçundan yattığı Erzincan cezaevinden firar ettiği öğrenildi.

Belediye Başkanı Mehmet Karadaş, hırsızların düğün salonu penceresinden girdiğini, başkanlık katındaki muhasebe, tahsilat, emlak ve yazı işleri müdürü odası ve kendi makam odasının kapısını kırarak girdiklerini belirtti. Başkan Karadaş, hırsızların bin 200 lirası tahsilat olmak üzere toplam 2 bin 500 lira çaldıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title