Haberler

Hırsızlık zanlıları "yaşam koçu" polislerle buluştu

Abone Ol

Hırsızlık olaylarına karışan 500 kişinin, suçtan uzak tutulmaları için "yaşam koçu" olarak belirlenen 500 polisle eşleştirildiği "İçimizden birileri" projesi kapsamında polisler, ...

Hırsızlık olaylarına karışan 500 kişinin, suçtan uzak tutulmaları için "yaşam koçu" olarak belirlenen 500 polisle eşleştirildiği "İçimizden birileri" projesi kapsamında polisler, aileleri evlerinde ziyaret etti.

İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında, emniyet amir ve müdürleri projeye katılan vatandaşların ailelerini ziyaret etti. Asayiş Şube Müdürü Cihat Şireli, bir aileyi ziyaretinde kız çocuklarına yanında getirdiği oyuncaklardan hediye etti. Polis memuru Seda Kendir'in aileye çiçek verdiği ziyarette karşılıklı kahve içilerek sohbet edildi.

Hırsızlık suçlarından devam eden 4 davası olan V.Y, eşleştirildiği yaşam koçu polisle tanıştıktan sonra yaşamına yön verdiğini belirtti. Proje öncesi eve geç geldiğini ve suça karışma riskinin fazla olduğu ortamlarda zaman zaman bulunduğunu ifade eden V.Y, "Şimdi ise sabah okuluma gidip, öğlen saatlerinde eve dönüyorum. Hafta sonları ise babamla işe gidiyoruz. Daha önce suça karıştığım olaylardan uzak duruyorum" diye konuştu.

- "Oğlumun polis olmasını istiyorum"

Anne Filiz Y. de iyi bir evlat yetiştirmek istediğini belirterek, başlatılan projeye ve polislere güvendiğini söyledi. Oğlunun iyi bir geleceğinin olmasını istediğini kaydeden Filiz Y, şöyle konuştu:

"Ben her zaman oğlumun yanında olamayacağım. Okuyup polis olmasını çok istiyorum. Başımız sıkıştığında polisi arıyor, götürmelerini istiyorduk. Çünkü oğlum onların yanındayken güvendeydi. Oğlumun iyi biri olmasında onların yardımcı olacağına inanıyorum. Onlara güveniyorum. İnşallah benim oğlum da onlara inanır, güvenir. Başka kime güvenebiliriz. Bir Allah'a bir de onlara güveniyoruz. Çocuğum bu projeyle bazı kötü alışkınlıklarını bıraktı. Son bir aydır düzenli olarak okuluna gidiyor."

Baba Ersin Y. ise daha önce oğluyla bir araya gelip konuşamadıklarını, projeyle ailece daha çok vakit geçirdiklerini kaydetti. Oğlunun devam eden 4 davasının olduğunu dile getiren Ersin Y, "Polislerimize güveniyorum, Allah onlardan razı olsun. Gece gündüz bu işin peşindeler. Ben bunu bizzat gördüm. Telefon açtığım zaman o telefonun ucundaki kişiler bana mutlaka tekrar ulaştılar. Ayrıca sorularıma da mutlaka cevap aldım. Oğlumun bize karşı iyi olmayan tavırları vardı. Allah'a şükürler olsun şu anda iyi durumda" diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürü Cihat Şireli, ziyarette gençlerle sohbet ederek onlara nasihatlerde bulundu. Şireli, çocukların sorunlarını ve suç örgütlerine katılmalarındaki etkenleri irdeleyip, kurtulmaları için bu projeyi hazırladıklarını kaydederek, "Anne ve baba olarak siz sahip çıkacaksınız. Ağabeyleri olarak, polisler olarak biz sahip çıkacağız." dedi.

Daha önce suça karışmış olan S.Ö. (18) ve aynı yaştaki Y. A da sorunlarıyla yakından ilgilenildiğini ifade ederek, "Bizlere sorunlarımızda çözüm önerileri sunuyorlar. Bizlerle konuşup nasihatlerde bulunuyorlar. Şimdi hayatımız daha düzenli. Artık suçtan uzak duruyoruz" dedi.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte hırsızlıktan poliste kaydı olanlara yönelik başlatılan "İçimizden biri" projesiyle çoğunluğunu çocuk ve gençlerin oluşturduğu 500 kişiyi rehabilite ederek topluma kazandırmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Hırsızlığa bir şekilde karışmış çocuk ve gençlerin her birine sorunlarının çözümü için birer polisle görüşme imkanı sağladıklarını anlatan Gürkan, şu bilgileri verdi:

"Bir nevi yaşam koçluğu ile bu kişileri rehabilite edersek çok mutlu olacağız. Şu ana kadar yapılan çalışmalardan kendileri de aileleri de mutlu. Bu belki asayiş suçluları ile hırsızlara yönelik ilk defa yapılacak bir çalışmadır. Adana olarak bu işin ilk defa yapılması ayrıca bizi mutlu eder. Adana asayiş olayları itibariyle Türkiye'de azalarak yerini alsa bile gündemde olmuş bir ilimiz. Adana'da başarılı olursak diğer illerde çok daha rahatlıkla başarılı olabileceğimizi düşünüyoruz. Proje kapsamında 12-16 yaş grubu ve 17-25 yaş arası gençleri iki kategoriye ayırdık. Bunların her birisini birer polisle eşleştirdik. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda geri dönüşümlerde gerek aileleriyle gerekse o gençlerle yapılan görüşmelerde çok olumlu gittiğini görüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Zeki Gürkan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title