Haberler

Hırvatistan'da Tucepi ve Trogir bölgelerinde orman yangınları

Güncelleme:
Abone Ol

Hırvatistan'ın Dalmaçya kıyılarında bulunan Tucepi ve Trogir bölgelerinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor. Yüzlerce itfaiye personeli ve yangın söndürme araçlarıyla müdahale edilen yangınlar, sıcak ve rüzgarın etkisiyle büyüyor. Bölgedeki yerleşim yerlerine ilerlemesi nedeniyle bazı vatandaşlar tahliye edildi.

Hırvatistan'ın Dalmaçya kıyılarında bulunan Tucepi ve Trogir bölgelerinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

Yüzlerce itfaiye personeli, dün başlayan orman yangınlarına, onlarca yangın söndürme aracıyla müdahale ediyor.

Hırvatistan İtfaiye Birliği'nden yapılan açıklamada, Tucepi ve Trogir bölgelerindeki yangınların sıcak ve rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü ve kontrol altına alınması için mücadele edildiği bildirildi.

Yangınların yerleşim yerlerine ilerlemesi nedeniyle bölgede bulunan vatandaşların bir kısmının tahliye edildiği kaydedilen açıklamada, Zagreb ve Dubrovnik şehirlerinden takviye kuvvet istendiği ve yangınlara havadan da müdahale edildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Yangınları Hırvatistan Güncel Dünya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title