Haberler

Hırvatistan'a giden Türk vatandaşı kaçırıldı: Ağabey gözünü seveyim öldürecekler

Güncelleme:
Abone Ol

Hırvatistan'da Türk vatandaşı Muhammed Çolak'ın Afganistanlı bir çete tarafından fidye karşılığında kaçırıldığı iddia edildi. Sosyal medyaya düşen videoda Çolak'ın telefondan yardım istediği kişiden, "Ağabey gözünüzü seveyim 3 bin Euro'yu gönderin. Vallahi öldürecekler beni." dediği, çetenin de parayı göndermezlerse öldüreceklerini söylediği duyuldu. Olayla ilgili Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, konunun yakından takip edildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Muhammed Çolak adlı vatandaşın Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye karşılığında kaçırıldığına ilişkin konunun yakından takip edildiğini bildirdi.

DIŞİŞLERİ, "FİDYE" İDDİASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi, Türk vatandaşı Muhammed Çolak'ın Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye için kaçırıldığına ilişkin bilgi üzerine ilgili makamlarla temas edildiğini duyurdu.

"HIRVATİSTAN VE BOSNA-HERSEK MAKAMLARIYLA TEMAS HALİNDEYİZ"

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezinin sosyal medya platformu X'teki hesabından yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi: "Muhammed Çolak adlı vatandaşımızın Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye karşılığında kaçırıldığına dair Bakanlığımıza dün sabah gelen bilgiler üzerine vakit kaybedilmeksizin Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla temas edilmiştir. Konu yakından takip edilmekte olup gelişmelerle ilgili vatandaşımızın ailesi düzenli biçimde bilgilendirilmektedir."

Hırvatistan'da Türk vatandaşı fidye karşılığında kaçırıldı

Hırvatistan'da Türk vatandaşı fidye karşılığında kaçırıldı

"ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYOR"

Sosyal medyada, Türk vatandaşı Muhammed Çolak'ın bir çete tarafından kaçırıldığı ve ölümle tehdit edildiği iddiası gündeme gelmişti.

"VALLAHİ ÖLDÜRECEKLER AĞABEY"

Öte yandan kaçırıldığı öne sürülen Muhammed Çolak'ın telefondan yardım istediği kişiyle yaptığı görüşmenin video kaydı ortaya çıktı. Görüntülerde Çolak telefonun diğer tarafındaki kişiye, "Sen niye para göndermiyorsun? Ağabey gözünüzü seveyim 3 bin Euro'yu gönderin. 2 bini de gönderin. Vallahi öldürecekler ağabey." dediği duyuldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Muhammed Çolak Dış Politika Sosyal Medya Hırvatistan Güvenlik Politika Güncel Dünya Medya Güvenlik Dış Politika Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

man over:

Kendi ülkelerinden etek giyip kaçanlar başka ülkede mafya kurup adam kaçırıyor. Türkçe'de konuşabiliyorlar.Yarın Türkiye'ye gelseler din kardeşi diye kucak açacaklar.

Yanıtla1189
Arda Yıldız:

Hırvatistanda Afgan çete ne gezer! Hikaye gibi geldi.

Yanıtla1869
Taş:

Sınırlar arası kaçakçılığı en iyi Irak lı Kürtler ve Afganlar yapıyor, İngiltere’ye yasaklı sınır dışı olan 10-15 kişi götürmüşler ama 2-3 ay sürmüş, bırak Avrupa’yı adamlar kanalı geçip Britanya ya teslim yapıyor üstat 10 bin avro varsa gidiyorsun diyorlar

00
Arda Yıldız:

Hikaye gibi geldi

Yanıtla1144
Halit:

afganlar en sıkıntılı kişilerdir

Yanıtla1043
okkes bartik:

bence ailesini tokatlamaya çalışıyor

Yanıtla536
Anty-Partizan:

Degildir, Afganli Ceteler Macaristan Sinirinda da Kacak Adam Geciriyorlar, 1 Saat Sonra Sinir Polisi Geri Atinca Tekrar Deniyorlar..Arnavut Soforlerle Beraber Calisanlar da Var..

Yanıtla519
Faruk Yigit:

Ben Hırvatistan da çalıştım afkanlı oralarda yok bu fidye işi daha çok oralarda çalışan Türk ustalar aralarında para verme alma muhabbeti çok

Yanıtla519
Perwer:

Çok da inandırıcı değil, tezgah olabilir…

Yanıtla319
Firat Tas:

3 bin euroluk fidye cetesi

Yanıtla120
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title