Hisarlı Ahmet'e Vefa
Kütahya’ya ait birçok türküyü derleyip Türk Halk Müziği repertuarına kazandıran ve Kütahya türkülerinin babası diye anılan merhum Hisarlı Ahmet’in adı, Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evinde yaşatılacak.
Kütahya'ya ait birçok türküyü derleyip Türk Halk Müziği repertuarına kazandıran ve Kütahya türkülerinin babası diye anılan merhum Hisarlı Ahmet'in adı, Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evinde yaşatılacak.
Kütahya Belediyesi tarafından restore edilen Maruf Mahallesi Lala Hüseyin Paşa Caddesi'nde bulunan Kemer Hamamı, Hisarlı Ahmet Sanat Evi olarak hizmete sunuldu.
Açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy ile yönetim kurulu üyeleri, Hisarlı Ahmet'in oğlu Mustafa Hisarlı ile torunu İsmail Denktaş ve sanatseverler katıldı.
Birçok sanatçının öldükten sonra kıymet gördüğünü ifade eden İsmail Denktaş, Hisarlı Ahmet'in adının yaşatılması için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Denktaş, Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evinin hizmete sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Kütahya'nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na kabul edilmesini hatırlatarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "UNESCO'ya sadece çiniyle girdik zannediliyor, çini bir adım önde; ama zanaat ve halk sanatları hepsi içinde. Asıl önemli olan burada kalmak. Bu yüzden bütün Kütahyalılara, Sivil Toplum Kuruluşlarına görev düşüyor. Kütahya UNESCO'da 180 şehirden biri oldu ve Türkiye'de zanaat ve sanat alanında UNESCO'ya giren tek il Kütahya. Bunun ayrıcalığını bilmemiz, sanatçılarımıza, büyüklerimize sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir de, Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Evi'nin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na olumlu tesiri olacağını dile getirdi. (EFE) - KÜTAHYA