Haberler

Hkü ve PTT Arasında Iş Birliği Protokolu Imzalandı

Abone Ol

- Protokol katılımcılarından detay PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'in konuşması Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Tamer Yılmaz'ın konuşması Protokolün imzalanması ve toplu fotoğraf çekimiHKÜ ve PTT arasında iş birliği protokolu imzalandı Bozgeyik, Hasan Kalyoncu Üniversite...

- Protokol katılımcılarından detay

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'in konuşması

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Tamer Yılmaz'ın konuşması

Protokolün imzalanması ve toplu fotoğraf çekimi

HKÜ ve PTT arasında iş birliği protokolu imzalandı

Bozgeyik, Hasan Kalyoncu Üniversite (HKÜ)'nde düzenlenen işbirliği protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, PTT'nin kurulduğu günden beri ülkenin gelişmesi ve kalkınması için çalıştığını söyledi.

Dünya markası olmak için çalıştıklarını ifade eden Bozgeyik, şunları kaydetti:

"Bu gayretin içerisinde mutlaka teknoloji, bilgi, beceri olması lazım. Bunu da üniversitelerle birlikte yapacağız. Bu çalışmanın başlangıcında olan Hasan Kalyoncu Üniversitesiyle birlikte teknolojik işbirliği gerçekleştireceğiz. Bunun ötesinde şehrimizdeki gençlerimize yeni istihdam sahaları açmak, yeni iş alanları oluşturmak gibi sayısız faydaları olan bir protokolü bugün imzalıyoruz."

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz da üniversitelerin eğitim öğretimin yanında toplumsal, sosyal gelişim projelerinin de içinde olması gerektiğine değindi

En çok doktora programı olan vakıf üniversiteleri arasında ilk onda yer aldıklarını belirten Yılmaz, araştırma geliştirme faaliyetlerinin özünün nitelikli yayın yapmaktan geçtiğini ifade etti.

Üniversitelerin proje üretmeye başladığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sektörün sorunlarını çözüm üretmek zorundayız. Doktora tezlerinde problemi bulmak zordu. Şimdi sorunlara çözüm üretiyoruz. Projenin bir adım ötesi patent, tescil üretmek. Artık üniversitelerde patent üretmenin merkezi olmaya başladı. Geçen seneden beri 27 patent başvurusu yaparak bölgede önemli patent merkezi olmayı başaşardık. Bunun ötesinde patentlerin ticarileşmesi gerekir. Patent üretiyorsunuz ama ürüne dönüştüremiyorsanız onun da anlamı olmuyor. En büyük görev sektöre düşüyor. O nedenle bu protokol işbirliği çok önemli. Türkiye'nin lider bir kuruluşu PTT, üniversitemizin derinliğini değerlendirmek, bize destek vermek, üniversite sektör iş birliğine model olmak için protokol imzalıyoruz. Biz kim için üretiyoruz? Sektör için, PTT için, sektörün diğer bileşenleri için üretiyoruz. Türkiye'de iş birliğini sağlam zeminlere oturmuş çok az üniversite var. Yaptığımız işbirliği için bu noktaya gelene kadar çok ciddi emekler verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Kalyoncu Tamer Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title