Haberler

"Hrant'ın Arkadaşları" Adliyeye Yürüdü

Abone Ol

Hrant Dink davasının 20. duruşması öncesinde 'Hrant'ın Arkadaşları adlı grup Dolmabahçe'den adliyeye yürüdüler.

Hrant Dink davasının 20. duruşması öncesinde 'Hrant'ın Arkadaşları adlı grup Dolmabahçe'den adliyeye yürüdüler.

Suikastın aydınlanması için her dava öncesi olduğu gibi Dolmabahçe ve Beşiktaş Meydanı'nda toplanan 'Hrant'ın Arkadaşları' adlı grup bu dava öncesi de toplanarak adliyeye yürüdü. Yürüyüş boyunca sivil polislerin eşlik ettiği grup sık sık 'Hrant için Adalet için" sloganları attı.

ERDOĞAN'A MEKTUP

Aralarında İnsan Hakları Savunucusu Yazar Adalet Ağaoğlu, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ufuk Uras, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gazeteci Oral Çalışlar'ın bulunduğu yaklaşık 200 kişi, Beşiktaş Meydanında bir araya geldi.

'Unutmayacağız!", 'Hrant için Adalet için" yazılı pankartlar taşıyan grup 'Hepimiz Hrant'ız, Hepimiz Ermeniyiz" sloganları atarak duruşmanın yapıldığı Beşiktaş Adliyesi'ne yürüdü. Burada Hrant'ın arkadaşlarından Patrat Estukyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılmış mektubu okudu.

Mektupta şu ifadeler yer aldı: 'Sayın Başbakan, arkadaşımız Hrant Dink'i öldürdüler. Beşinci yılına yaklaşan adalet arayışımız kadük kalmıştır. Dilekçe verdiğimiz topyekün devlet, kendini katile yakın gördü.

'Namus sözümdür adalet' diye ölü evinde ant içtiğiniz halde, Hrant Dink'i işaret parmağıyla gösterip 'bunu' diyen yardımcınızı Meclis Başkanı, resmi makamda, adamları resmen 'yakarız canını bak' diyen valinizi vekil, emanet edilen canı kollamayan, kötülerin işini kolaylaştıran emniyet müdürünüzü vali, 17 yaşındaki O.S'yi kocaman Ogün Samast ettiniz. Kan adaletle susar, şikayetçiyiz. İsim verdik soruşturun diye, İçişleri Bakanı'nız 'olmaz onlar bizim çocuklar' dediler.

Dışişleri Bakanı'nız AİHM savunmasında bu toprakların yiğit evladına 'Nazi' dedi. Çevikkuvvetleriniz Rakel Dink önlerinden geçerken katillere yazılan methiye türkülerini mırıldanarak Beşiktaş Adliyesi'nde koro yapıverdiler. Katillerimizi adalet evine getiren Jandarma, cezaevi aracına 'Ya sev ya terk et' diye yapıştırma asmıştı. Sayın Başbakan, nedir daha derine inmeyi engelleyen o büyük 'Kasabanın sırrı''"

"ZİHNİYET DEĞİŞSİN"

Adalet Ağaoğlu ise 'Sadece Türkiye için değil 21'inci yüzyıl savaş yüzyılı oldu. Dünya savaş içinde. Sağda solda hala insan haklarına toplu kıyımlar sürmekte. Hrant'ı büyük aşkla, sevgiyle anarken ve hakkının yenilmesinin peşinde koşarken dünyada insan haklarına insan kıyımına karşı olduğumuzu da ekleyelim. Zihniyet değişsin" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title