Haberler

HUGO BOSS IoT İzmir Hackathon'unda Ödülün Adı P=NP

Güncelleme:
Abone Ol

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi-DEPARK ve HUGO BOSS İzmir tarafından düzenlenen Let's Hack The BOSS proje maratonunu (hackathon) Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan P=NP ekibi kazandı.

Nesnelerin interneti (IoT) ve üretim süreçlerinde yapay zekâ uygulamalarını konu alan, DEPARK ve HUGO BOSS İzmir tarafından ortaklaşa "Let's Hack The BOSS" sloganı ile gerçekleşen proje maratonunda (hackathon) kazananlar belli oldu. Farklı üniversitelerden 45 öğrencinin katıldığı yarışmayı Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar ve Endüstri Mühendisliği bölümleri öğrencileri İlknur Kurban, Enes Çankırı, Cem Kalkan, Ebru Diler'den oluşan P=NP takımı kazandı. Kazanan takım ödülünü HUGO BOSS İzmir Kurumsal Hizmetler Kıdemli Müdürü Sarper ARSLAN'dan alırken ikincilik ödülünü yarışmanın tek bireysel katılımcısı olan Berkay Özkan, üçüncülüğü ise VOSBOSS (Rukiye Kılıç, İpek Erensoy, Abdullah Özçalışkan, Murtaza Yıldız) ekibi kazandı.

Toplam 23 saatlik kesintisiz kod yazma sürecinin ardından sonuçlanan yarışma boyunca öğrenciler hem HUGO BOSS İzmir ekibinden profesyonellerden hem de Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi'nden akademisyenlerinden mentorluk desteği aldılar. Yazılımlarını belirlenen süre içerisinde tamamlamaya çalışan katılımcılar, kendilerine verilen vakaya dair geliştirdikleri yazılım çözümlerini DEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Kökten Ulaş Birant ile HUGO BOSS profesyonellerinden oluşan jüri karşısında yaptıkları sunumlarla tanıttılar. Ekipler, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Banu Esra ASLANERTİK tarafından da bizzat tebrik edildiler.

Çözüme ulaştırılması istenen yazılım vakası için İzmir'in farklı üniversitelerinden katılan ve zamana karşı daha iyisi için kod yazan katılımcıların ekipleri farklı disiplinlerden öğrencileri içeriyordu. Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme, İnşaat Mühendisliği, İktisat, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, İstatistik, Ekonometri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölümleri katılımcılar arasındaydı.

DEPARK Genel Müdürü Seyide KURTULUŞ açılış konuşmasında, "İnovasyonun farklı olanı hayata geçirmek olduğunu, yeniliklerin mevcut olan değerler üzerinde geliştirmeler olarak da uygulanabileceğini" belirterek, inovasyonun pazar ve müşteri ihtiyaçları göz önünde bulundurmadan bir ekonomik değere ulaşmayacağını belirtti. Bu amaçla hackathon katılımcısı tüm gençlere ve HUGO BOSS yetkililerine girişimcilik ekosisteme olan katkılarından dolayı teşekkür ederek ''Hack the Boss'' sloganı ile etkinliği başlattı.

Ardından söz alan Yrd. Doç. Dr. Kökten Ulaş BİRANT ise Hackathon ekiplerinin dikkat etmesi gereken taktiksel detaylara dikkat çekerken HUGO BOSS adına söz alan Kurumsal Projeler Müdürü Döndü Ünal HAKTAR, "HUGO BOSS'un Türkiye'de kuruluş alanı seçilirken İzmir'in tercih edilme nedenlerinden birinin iki köklü üniversiteye sahip olması" olduğunu belirterek, HUGO BOSS İzmir'in tekstil sektöründeki yenilikçi ve öncü konumunun, kuruluşundan bu yana ürettiği bilgiyi bünyesinde büyüterek kurumsal know-how merkezi haline gelmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Son olarak HUGO BOSS Kıdemli Proje Yöneticisi Fatih EKİNCİ 23 gün önce sosyal medya yolu ile ilan edilen vakanın fazlarını ve sayısal verilerini içeren teknik açıklamalarını katılımcılar ile paylaştı. HUGO BOSS Proje ekibi Hackathon süresince yedi sektörel mentor ve DEÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü de iki akademik mentor, DETTO ise 2 uzman mentorun desteğini katılımcılara sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Çankırı İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title