Haberler

Hukuka ve Ahlaka Felsefesine Yön Veren Sözler"

Güncelleme:
Abone Ol

Hukukun ve ahlak felsefesinin önemli konuları üzerine yazılmış ve söylenmiş en anlamlı sözleri derlenerek kitap haline getirildi.

Hukukun ve ahlak felsefesinin önemli konuları üzerine yazılmış ve söylenmiş en anlamlı sözleri derlenerek kitap haline getirildi. Avukat Meltem Banko ve Cumhuriyet Savcısı Kurtuluş Tayanç Çalışır'ın birlikte hazırladıkları "Hukuka ve Ahlaka Felsefesine Yön Veren Sözler" isimli kitap piyasaya çıktı.

Geniş bir araştırma sonrasında kitabı tamamladıklarını belirten Avukat Meltem Banko, "Bu kitapta, suç ve ceza, adalet, devlet ve iktidar, hak, hukuk, yasaklar ve yasalar, düşünce ve özgürlük, eşitlik, erdem, faşizm ve diktatörlük, iyi-iyilik-kötü-kötülük, savaş-barış, vicdan-merhamet, pişmanlık, meşruiyet, önyargı, ihtiras-hırs, hoşgörü, felsefe, doğruluk ve dürüstlük ve ahlak gibi, hukukun ve ahlak felsefesinin önemli konuları üzerine yazılmış ve söylenmiş en güzel ve en anlamlı sözler derlenerek bir araya getirildi. Okuyuculara hukukun ve ahlak felsefesinin temelini oluşturan bilgiler, bir arada ve bütünlüklü bir şekilde sunuldu. Bunun yanında ilgililerin bilimsel makalelerde atıf yaparak kullanabilmeleri bakımından, aktarılan sözlerin pek çoğu, bilimsel ölçütlere uygun şekilde yer alıyor. Eğer, hukuka ve ahlak felsefesine yön veren sözleri bütünlüklü ve alfabetik şekilde bir arada okumak istiyorsanız, bu kitap tam size göre" dedi.

Yazarları, bu derleme kitabı meydana getirebilmek için; 121 kitap, 132 dergi, 58 gazete, 49 diğer belge ve kaynaklar ile 33 internet sitesinden faydalandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meltem Banko Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title