Hukukçular İçin Kişisel Gelişim Fırsatı
İstanbul Barosu'nun Hayat Bilgisi ile düzenlediği beş haftalık Kişisel Gelişim Programı 14 Mayıs'ta başlıyor
İstanbul Barosu, tüm hukukçuların ve özellikle üyesi olan avukatların mesleki eğitimler dışında da kendilerini geliştirmelerine yönelik bir programı hayata geçiriyor. İstanbul Barosu'nun Hayat Bilgisi işbirliği ile düzenlediği 5 haftalık/10 derslik Kişisel Gelişim Programı, 14 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitimler Hayat Bilgisi'nin Asmalımescit'teki eğitim merkezinde Çarşamba 16.00-18.30, Cumartesi 11.00-13.30 saatleri arasında düzenlenecek. Eğitimlerin başlıkları ve eğitmenler şöyle:
§ Diksiyon: Candan Erçetin (Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi)
§ Hukuk ve Psikoloji: Prof. Dr. Bengi Semerci (Psikiyatrist)
§ Hukuk ve Etik: Av. Fikret İlkiz (Avukat İstanbul Barosu )
§ Çağdaş Sanat: Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi)
§ Öfke Kontrolü: Yrd. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu (Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi)
§ Kişisel İletişim: Meriç Renkver (İletişim Danışmanı)
§ Yazım Teknikleri: Cem Akaş (Yazar, Yayıncı)
§ Dünya Nereye Gidiyor /Yeni Trendler: Murat Şahin (Fütüristler Derneği Başkanı)
§ Strateji ve Liderlik: Cihangir Koşu (Yönetim Danışmanı)
§ Müzakere Teknikleri: Kanat Emiroğlu (Global Enerji CEO)
Koordinatörlüğünü İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İsmail Altay'ın üstlendiği Kişisel Gelişim Programı, Av. Aslı Geçgil'in danışmanlığında yürütülecek. İsmail Altay konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Ülkemizde avukatlara yönelik olarak ilk kez böyle bir program düzenleniyor. Programda, Hukuk Fakülteleri'nde sınırlı olarak okutulan veya hiç okutulmayan konulara yoğunlaşarak, okul sonrası eğitimin sürekliliğine de vurgu yapmak istedik. Hemen her meslek mensubu için geçerli olduğuna inandığımız bu tür kişisel gelişim eğitimlerinin, avukatların iş hayatı içindeki formasyonlarını ve birikimlerini daha da geliştireceğine inanıyoruz. Diksiyon, etik gibi doğrudan meslek derslerinin yanı sıra, çağdaş sanat, dünya nereye gidiyor/yeni trendler gibi derslerle de çağdaş dünyayı daha iyi algılamamıza yardımcı olacak dersleri tercih ettik. Programın bir diğer amacı da, bilgiye veya eğitime, internet ya da televizyon yerine doğrudan konunun uzmanlarıyla bir araya gelerek ulaşmak."