Haberler

'Hükümet Kadın' Filminin Yönetmeni: Suç Duyurusunda Bulunan Yanlış Filme Gitmiş Her Halde

Abone Ol

Bursa'da 'Hükümet Kadın' filminin gösterime girmesi nedeniyle düzenlenen galaya sanatcı arkadaşları ile katılan yönetmen Sermiyan Midyat ile başrol oyuncusu Demet Akbağ, Mardin'de, emekli din görevlisi Salih Eldemir'in, haklarında suç duyurusunda...

Bursa'da 'Hükümet Kadın' filminin gösterime girmesi nedeniyle düzenlenen galaya sanatcı arkadaşları ile katılan yönetmen Sermiyan Midyat ile başrol oyuncusu Demet Akbağ, Mardin'de, emekli din görevlisi Salih Eldemir'in, haklarında suç duyurusunda bulunmsını değerlendirdi. Suç duyurusunda bulunan kişinin yanlış bir filme gitmiş olabileceğini söyleyen Sermiyan Midyat, "Bizim filme böyle bir dava açılamaz. Eğer öyle birşey varsa bileti alıp yanlış salona gitti. Ben kendisini İstanbul'a davet edebilirim, bir daha beraber izleyelim. Yapımcımız bu konuyla ilgileniyor" diye konuştu. Akbağ ise, filmin din ve kültürlerin kardeşliğini içeren bir yapım olduğunu söyledi.

Yönetmenliğini Sermiyan Midyat'ın yaptığı, 'Hükümet Kadın' filminin Bursa Cinetech Korupark Sinemaları'ndaki galasına Yönetmeni Sermiyan Midyat, Başrol Oyuncusu Demet Akbağ, Mahir İpek, Cezmi Baskın, Renan Bilek, Gülhan Tekin ve Ercan Kesal de katıldı. Demet Akbağ ile Sermiyan Midyat, gazetecilerin kendilerine yönelttiği soruları yanıtladı.

'Hükümet Kadın' filminin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Sermiyan Midyat, şöyle dedi:

"Açıkcası bu kadar ilgiyi beklemiyorduk. Cuma günü 40 bin, cumartesi 85 bin, pazar günü 110 bin gibi izleye ulaştık. Bu sayı katlanarak gidiyor. Hayatta milyon dolarlar harcasanızda böyle bir reklam yapamazsınız. Bütün sektörlerde bu böyle. Bunda en büyük etken fısıltı gazetesi. İnsanlar izledikleri filmden mutlu ayrılıp birbirlerine önerince, sayı çığ gibi büyüyor. Biz bir kar topu yuvarladık. teveccüh ile büyüyor."

"YANLIŞ FİLME GİTMİŞ HER HALDE"

Midyat, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na emekli din görevlisi Salih Eldemir'in Mardin'in tarihi değer ve kültürlerine hakaret edildiğini öne sürerek yaptığı suç duyurusunun hatırlatılması üzerine şöyle dedi:

"O topraklarda Müslüman, Süryani, Yezidi, Arap'ı, Türkü hep birarada yaşamışlar. Mecburen bu coğrayada gösteriyorsunuz ama zorlama ile hiçbirşey yazmadım. Bugün bir tweet attım. 'Filmimiz oksijen, karbondioksit, eğlence, şamata, barış ve şamata içermektedir. Gıda boyası kullanılmamıştır. Komik yerde muhafaza ediniz' diye.

Yanlış filme gitmiş herhalde. Bizim filme böyle bir dava açılamaz. Eğer öyle birşey varsa bileti alıp yanlış salona gitti. Ben kendisini İstanbul'a davet edebilirim, bir daha beraber izleyelim. Yapımcımız bu konuyla ilgileniyor" diye konuştu.

Galada, basın mensuplarının, 'Hükümet Kadın' ile eş zamanlı birçok film gösterime girdi. Bu sizi nasıl etkileyecek" sorusu üzerine Akbağ, "Başından beri aynı şeyi söylüyoruz. İyi komedi filmleri, seyircinin mutlu ayrıldığı filmlerin, birbirini desteklediğini düşünüyoruz" dedi. Akbağ, şöyle devam etti:

"Tabii ki toplu olarak sinemaya gittiğinizde bakıyorsunuz birçok film var. Başka filme giremeyen bizim filmimize, bizim filmimizde yer bulamayan diğer filmlere giriyor. Hiç filmin olmadığı yerde, tek başımıza olmamız zor. Mutlaka birkaç film olacaktır. Onlar da geniş kitlelere hitap eden oyuncular ve öyle film yapıyorlar. Bu durum ne onları, ne de bizi çok etkiledi. Bu haftaki izleyici rakamları açıklandı. 495 bin izleyiciye ulaşmışız. Birinci olduğumuz için çok gurur duyuyoruz. Vatandaştan aldığımız güzel cümlelerle ne kadar beğendiklerini anlıyoruz. Emeğin karşılığını böyle aldık."

"DİNLERİN, KÜLTÜRLERİN KARDEŞLİĞİNİ ANLATAN FİLM"

Suç duyurusu ile ilgili değerlendirmede de bulunan Akbağ, "Bu kardeşlik, dinlerin, kültürlerin kardeşliğini anlatan film. Özellikle tebrikleri bu yönde alıyorum. Filmden hem çok eğlendiklerini, hem de ne kadar doğru mesajlar verildiğini görüyoruz. Mesaj kaygısı yok ama doğal olarak o kültür içinde yaşayan insanlarda bu var. Buna değinmememiz mümkün değil" diye konuştu.

"YAZA SÜRPRİZİMİZ OLABİLİR"

Akbağ, "Bugüne kadar birçok karakteri canlandırdınız ve filmde oynadığınız Hükümet Kadın' filmindeki rolünüz olan 'Xate' karakterini nerede görüyorsunuz?' sorusu üzerine, gelen izleyici sayısına bakılırsa 'İktidarda gördüğünü' söyledi.

Sanatçı Ata Demirer ile yeni bir projenin olup olmayacağını sorulması üzerine ise Akbağ, "Ata Demirer ile iki film yaptık, doyamadık. Yeni projemiz olacak. Yazın süprizimiz olabilir" dedi.

DROGBA HEYCANLA İZLENECEK

Galatasaray taraftarı Demet Akbağ, sarı- kırmızılı takımın yeni transferi Didier Yves Drogba'nın gelişine çok sevindiğini söyledi. Akbağ, Drogba'yı, Türkiye'deki sporsever ve futbolseverin heyecanla izleyeceklerini ekledi.

RG,FK(FK/İD) - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sermiyan Midyat Demet Akbağ İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title