Haberler

Hükümetten Mısır'daki İdam Kararlarına İlk Tepki

Güncelleme:
Abone Ol

Mısır'da 683 kişi hakkında verilen idam kararını değerlendiren Arınç, "Yapılan bu vahim yanlıştan bir an evvel dönülmesi gerekiyor." dedi.

Mısır ’da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında idam kararı verildi. Mahkeme dosyayı müftüye gönderdi.

BÜLENT ARINÇ'TAN ÇAĞRI

Konuyla ilgili hükümet kanadından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. ABD ve AB ülkelerine çağrıda bulunan Arınç "Türkiye'nin gerekli tepkiyi verdiğini düşünüyorum, ama başta ABD olmak üzere AB'ye üye ülkeler olmak üzere bütün ülkelerin de idamlara karşı çıkması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları;

İnsanların çok basit bir suçlamayla ve çok basit bir yargılamayla idama mahkum edilmesi ve adeta idam edilecek hale gelmesi sadece Mısır'ın yüz karası değil, buna sesini çıkarmayan, buna karşı çıkmayan, bu idam cezalarından dolayı yönetimi suçlamayan ülkelerin bulunması da çok vahim.

Umarız ki hiç kimsenin idam edilerek idam sehbasına götürülerek yok edilmesi değil, yapılan bu vahim yanlıştan bir şekilde dönülmesidir.

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muhammed Bedii Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

yilmutmutlu_3@hotmail.com:

ülkemizdeki vahim yanlıştan da dönülmelidir...bunu Haşim Kılıç dile getirdi ama adamı linç kampanyasına tuttunuz....OTORİTER REJİM felakettir...yatıp kalkıp cumhuriyete dua edelim....

Yanıtla310
ONURMKS@KK.COM:

BU AKPLİLERİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL ARAPLARDAN NE FAYDA GÖRDÜNÜZ ACABA SİZ ÇOK MERAK EDİYORUM. KENDİ İNSANIN VATANI SAVUNAN KOMUTANLAR ENGİN ALANLAR HAPİSTE ONLAR İÇİN ÜZÜLEN YOK MISIRDA İDAM VAR RABİACILAR İMZA TOPLUYOR AKPLİ YÖNETİCİLR YORUM CİDDEN ANLAMIŞ DEĞİLİM YAAA.

Yanıtla35
ömer koçomerr_koc88@hotmail.com:

yahu sizi cidden anlamıyorum bu cahillik yaa başka bişey değil. Sen müslümanım dersin kendine dimi. Kimsenin dinini samimiyetini sorgulayacak değilim onu Allah bilir ancak Müminler kardeştirler der Kuranda. Yani türkler kardeştir değil hangi ırktan olursa olsun ister türk ister kürt ister laz ister çerkez ister yunan isterse amerikalı olsun müslümansa Allaha ve Peygamberimize inanıyorsa islamı yaşamaya çalışıyorsa kardeştir. Bitti. Siz İslamcılık değil siz Irkçılık yapıyorsunuz yazık

00
ENİSeniscanli@hotmail.com:

SAYIN BÜLENT ARINÇ.........MISIR'DAKİ OLAYLARLA İLGİLİ HASSASİYETİNİZE AYNEN KATILIYORUM.SİZİ YAKİNEN TANIYAN BİRİSİ OLARAK DÜN GECE KENDİ EVİMİZDE,AİLECEK 'MANİSA POLİSİ NEZARETİNDE' KENDİNİ BİLMEZ BİR GURUP TARAFINDAN HANEYE TECAVÜZ VE TACİZ SALDIRISINA MARUZ KALDIK.GÖRÜNEN O Kİ EMNİYET TEŞKİLATI İLE İŞİNİZ BİR HAYLİ ZOR.60 YAŞINDA HAYATIMDA İLK DEFA TEŞKİLATIN AYMAZLIĞI İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK.ÜST KAT DAİREDE ASILI BİR GS BAYRAĞI NEDENİYLE EVİMİZ TAŞLANDI.BALKONLARA TIRMANANLAR OLDU.EVİMİZİN İÇİNDE SÖZLÜ VE FİİLİ TACİZE UĞRADIK.VE YER GÖĞE SIĞDIRAMADIĞIZ POLİSİMİZ SADECE 'SEYRETTİ.BİR ARA SALDIRIYA SİLAHLA KARŞILIK VERMEYİ DÜŞÜNDÜM,KARIM VAZGEÇİRDİ.ŞİKAYET MEKANİZMASININ DEVLET KURUMLARINA ÇALIŞMADIĞINI BİLECEK KADAR YAŞIM VE SİYASET TECRÜBEM VAR.SİZİ AYRICA MAKAMINIZDA DA UYARACAĞIM. BU ÜLKE DE RESMEN OLAY ÇIKSIN DİYE GERİ PLANDA DURANLAR VAR.HEPSİNİ KINIYORUM.

Yanıtla05
spontanethe_de_ja_vu@hotmail.com:

Gezide polisle çatışıp ölenler için onlar insan inancının ne önemi var fidanlarımız onlar diye yaygara koparanlar. Bize ne elin arabından diyor. İnsan oldukları için ve darbeciler tarafından kurulan düzmece mahkemelerle idam kararı verildiği için ilgileniliyor olabilir mi?

Yanıtla14
ömer koçomerr_koc88@hotmail.com:

ONLAR İNSAN ONLAR SUÇSUZ GÜNAHSIZ İNSANLAR. BİZDE Kİ AHMAKLAR BUNU İYİ OKUYUN. MÜSLÜMANIM DİYORSANIZ İYİ OKUYUN. MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİRLER DİYOR ALLAH(C.C). ARAP OLANI, TÜRK OLANI, KÜRT OLANI FARKETMEZ İNSAN ONLAR ANLIYORMUSUNUZ. NASIL MÜSLÜMANLIK BU SİZİN Kİ. HİÇ Mİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V) HAYATINI OKUMADINIZ. ZULUM EDENİ SAVUNDUĞUNU DUYDUNUZ MU HİÇ. YOKSA SİZ MÜSLÜMANLIĞI BAŞKALARINDAN MI ÖĞRENDİNİZ ÖYLEYSE ALLAH HİDAYET VERSİN NE DİYİM.

Yanıtla23
TÜRKgurbetci60@hotmail.com:

ULAN İT TÜRKİYEDEKİ ÖLEN ASKERLER MÜSLÜMAN DEGİLMİ ONLARİ NEDEN BÖYLE SAVUNMUYOR BU KİŞİ

00
O.F.Ufarukuzunkaya@gmail.com:

Adına türk koyupta hakaret üstüne hakaret yaptıktan sonra dönüpte ülkedeki insanlıktan dem vuran sefil sürüsüne örnek kardeşim siz duyarlı değilseniz insanlık için insnlıktan duyarlılık bekliyemezsiniz sen milliyetçiyim o mezhepçi şu şucu bubucu diye propoganda yaptığın sürece ve dünyanın diğer mazlumlaruı içinde vicdan yapmadığın sürece o sokakta adını kullandığın hayvandan daha şağı bir mahluk olduğunu kanıtlarsın sadece çünkü onların bile bir topluluk olma içgüdüsü var sizde o bile yok yazıkki ne yazık Türküm diye geçinen bu aziz milletin adını ayaklar altına alan ama zillet içinde olanlara.

00
ayhannesih-16@hotmail.com:

O.F.U ağzına sağlık kardeşim

00
Hafif Taşlıates.lokman@gmail.com:

İyi bir inisayatif... Ama, samimiyet de önemli: Kendi hukuk ve yargımızı yeniden tesis edip, kasıtlı hataları düzeltip, Başta Engin Alan'ı çıkartıp, hakkını iyade ettiten sonra Mısıra hukuk dersi vedrebiliz. Ama böyle, dudak ucundan, ulu orta açıklama yetmez. Kendimizden emin olarak gidip görüşmek lazım...

Yanıtla13
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title