Haberler

Hülya Yaşama Tutunamadı

Abone Ol

Dünyada Ender Rastlanan Takayasu Arteriti (Damar İltihabı) Hastalığına Yakalandığı İçin İki Bacağı 2 Yıldır Santim Santim Kesilen 24 Yaşındaki Hülya Bal, 25 Gün Önce Geçirdiği Son Ameliyatının Ardından Hayata Veda Etti. Son 6 Ayda 7 Ameliyat Geçiren Hülya'nın Cenazesi Mersin'de Toprağa Verildi.

Dünyada ender rastlanan Takayasu Arteriti (damar iltihabı) hastalığına yakalandığı için iki bacağı 2 yıldır santim santim kesilen 24 yaşındaki Hülya Bal, 25 gün önce geçirdiği son ameliyatının ardından hayata veda etti. Son 6 ayda 7 ameliyat geçiren Hülya'nın cenazesi Mersin'de toprağa verildi.

Niğde'de oturan Hülya Bal'ın, 2 yıl önce işe giderken ayak parmaklarında morluk ve kararma ile başlayan süreç sonunda, bacaklarını diz üstünden kesildi. Ailesinin büyük kızı olan, 5 yıl önce evlenip, 7 aylık hamileyken çocuğunu kaybedin ardından da boşanan Hülya Bal, 25 gün önce Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'nde bacaklarından 7'nci kez ameliyat edilmişti. Bir hafta önce taburcu edilen ve ailesi tarafından Mersin'e götürülen Hülya Bal, hastalığın iç organlarını da sarması nedeniyle bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Hülya Bal, 25 gün önce 7'nci ameliyat öncesi yaptığı açıklamada, “İşe gitmek için durağa çıktığımda ayağımda bir ağrı oldu. Baktığımda sol ayak parmağımın morardığını ve karardığını gördüm. Başkalarının yardımıyla otobüse bindikten sonra eve geldim. Ardından Niğde Devlet Hastanesi'ne gittim. ‘Kas ağrısı’ deyip gönderdiler. Ancak zaman içinde morarmalar ve kararmalar arttı. 15 yıl içinde Ankara, Adana, Mersin ve Kayseri'deki hastanelere gittim. ‘Kas ağrısı, tırnak batması, iltihap’ dediler. Adana’daki hastanede Takayasu teşhisi konulduğunda ayaklarımın büyük kısmı morardı. Daha sonra da bacaklarım kesilmeye başlandı” demişti.

BUGÜN YAŞAMINI YİTİRDİ

İki yıldır çile çeken ve operasyon üzerine operasyon geçiren Hülya Bal'ın babası inşaat işçisi Yaşar Bal, kızlarının yaşam mücadelesinin bugün Mersin'de sona erdiğini ve kendisini toprağa vermenin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, “Kızımda görülen hastalık bir milyonda bir veya 2 kişide görülen bir hastalıktı. O da bize denk geldi. İnşaatlarda demircilik yaparak geçimini sağlıyordum. Ancak, kızımın hastalığı çıktıktan sonra işe de gidemiyorum. Kızımın hastalığı son ameliyattan sonra da iç organlarına sıçradı. Tıp, ne yazık ki kızımın hastalığında çaresiz kaldı. Hastaneden çıkardıktan bir hafta sonra götürdüğümüz Mersin'de onu kaybettik” dedi.

DOKTORLAR DA ÇARESİZ KALDI

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Argün, Hülya Bal'da görülen Takayasu'nun ana damarlara zarar verdiğini söyledi. Prof. Dr. Argün, “Hastalık, akciğer, eklem yerleri ana damarlar gibi yerleri etkiliyor. Özellikle ana damarları zarar veriyor. Parmak uçlarına ve ayakları tıkayıp morarmasına yol açıyor. Organ veya dokuyu öldürüyor. Bu doku da zamanla vücuda zarar veriyor. Bunun için ilaç veya başka yöntem sonuç vermediğinde o bölge kesilerek, temizleniyordu. Hülya'yı bir hafta önce taburcu etmiştik” diyerek, hastalarının ölümünden duydukları üzüntüyü dilye getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title