Haberler

Hünnap Nedir? Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Güncelleme:
Abone Ol

Amasyalı çiftçi Ahmet Karan, rüyasında gördüğü ''Hünnap dik'' sesine kulak verip tüm ağaçlarını söküp yerine hünnap dikti. Peki, hünnap nedir? Hünnap'ın faydaları nedir?

Amasya'da, Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Ahmet Karan, çiftliğinde başta elma olmak zere çeşitli meyve yetiştiriyordu ancak istediği geliri elde edemiyordu. Bunun üzerine rüyasında duyduğu sese kulak verip yetiştirmeye başladı. Peki, nedir?

Hünnap Nedir? Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

HÜNNAP NEDİR?

cehrigiller ailesine ait bir bitki ve üzerinde kahverengi tonlarında ince bir kabuğu olan meyvedir. Çin'de çokça tüketilen meyve, "ölümsüzlük meyvesi" ya da "Tanrı'nın bir hediyesi" şeklinde anılıyor.

Hünnap Nedir? Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

HÜNNAP NERELERDE YETİŞİR?

genellikle Rusya, Kuzey Afrika, Güney Avrupa, Orta Doğu ve Batı Amerika'da yetiştirilen sert çekirdekli, iri zeytin biçiminde ve büyüklüğündedir. Meyve, ilk haliyle yeşil iken olgunlaştıkça kırmızıya ve siyah-mor renge dönüyor. Dış tarafı derimsi ve ince, yumuşak kısım kopartıldığında ise elmadaki gibi sert ve beyaza yakın bir hali vardır. Ancak birkaç saat içinde sarılaşıp yumuşayan meyve, birkaç gün içinde kabuğu buruşmaya başlar. , bahçelerde yetiştirildiği gibi yabanî olarak da yetişebilir.

HÜNNAP MEYVESİNİN FAYDALARI NEDİR?

, öncelikle A ve C vitamini zenginidir. Ayrıca içinde bol miktarda kalsiyum ve magnezyum da bulunduran bu şifalı meyve, kemiklerin ve damarların vazgeçilmezi. Posa yapısı nedeniyle kabızlık problemine de çözüm üretebiliyor. 'ın bağışıklığı güçlendirdiği biliniyor. Sindirim sistemini düzenler, kabızlık gibi durumlardan kurtulmayı sağlar. 'ın 100 gramı içindeki potasyum, günlük potasyum değerini %7 civarını karşılamasıyla beraber, kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Diğer meyvelerin aksine, glisemik indeksi düşük olduğu için uzun süre tok tutar. Özellikle uzun süre düzenli spor yapanlarda oluşabilecek kas ve kemik ağrılarına iyi gelir. Kanser hücrelerinin oluşumu ve dağılımını önleyici özelliğe sahiptir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Karan Amasya Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title