Haberler

Hz. Peygamber'de İnsan Sevgisi Konferansı

Abone Ol

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Müftülüğü Tarafından, Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla "Hz. Peygamber'de İnsan Sevgisi" Konulu Konferans Düzenlendi.

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Hz. Peygamber'de İnsan Sevgisi" konulu konferans düzenlendi.

Pazar Camii'nde gerçekleştirilen konferansa, AK Parti İlçe Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti Samsun İl Genel Meclis üyesi Mahmut Çakmak, Alaçam Müftüsü Mustafa Özdemir, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

19 Mayıs İlçe Müftüsü Ahmet Bulut, yaptığı açılış konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası'nın Peygamber haftası olduğunu belirterek,"Sevgili Peygamberimiz'in 1436. doğum yıldönümü olarak kutladığımız Kutlu Doğum Haftası içerisinde iki adet konferans çalışmamız olacaktır. 15-30 Nisan 2007 tarihleri arası olan Kutlu Doğum Haftası içerisinde 15 günlük etkinliğimiz var" dedi.

Mütfü Ahmet Bulut, konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Rıza Temel'e günün anısına gül takdim ederek, konuşma yapmak üzere kürsüye davet etti.

İnsanların gönlünde hala Hz. Peygamber'in canlılığının yaşadığını belirten İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Rıza Temel, "Peygamberler dünyada birinci mertebede olup, bizlerin gönül dünyası rehberidir. Muhammet'in kelime anlamı methedilen ve öğülen demektir. Hz. Peygamber de insanlığa bir model olmuştur. Dünyanın en büyük inkılabını Hz. Peygamber yapmıştır. Hz. Peygamber insanların arasında insan gibi yaşadı. Kendisi bir melek değildir. Hz. Peygamber, şahsiyeti ve davranışlarıyla her zaman insanlara örnek olmuştur. Peygamberimizi örnek alırsak, insanlığımız o kadar güzelleşir. Hz Peygamber dünyaya rahmet peygamberi olarak gelmiştir. Bugün Hz. Peygamber'e daha fazla muhtacız. Hz. Peygamber'i tanıyıp, hayatımızda yaşamak zorundayız. Günümüzde sömürü düzeninin sahipleri Irak'ta ve diğer Müslüman devletlerde silahlarıyla ölüm saçıyor. Peygamber sevgisiyle sömürücüleri Müslüman diyarından atabiliriz. Bu millet Hz. Peygamber'i seviyor, bu milleti biraraya getirecek olan sevgi Hz. Peygamber'e olan sevgidir. Alemin süsü insandır. Kur'an-ı Kerim' in ana konusu insanın ıslahıdır. Bu alemde her şey insanın emrindedir. İnsan güzel huylu ve dünyaya model olursa her şey güzel olur. Müslümanlık'ın özü sömürgeci ve hattı aşan insanlardan diğer insanları kurtarmaktır. Bugünün meselesi kulluk meselesidir. Silahı ve parası bol olanlar diğer insanları köleleştirmeye çalışıyor. Şimdi de Firavunlaştılar, Nemrutlaştılar. Kim Allah için mütevazi olursa Allah da onu yüceltir. İslam'a göre bir insan bütün insanlar kadar önemlidir" diye konuştu.

(NA-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title