Haberler

İstanbul'a yeni tramvay hattı geliyor! Proje İBB Meclisi'nden geçti

Güncelleme:
Abone Ol

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı etüt raporu İBB Meclisi'nden geçti. "AnadoluTRAM" ismi verilecek hat, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Kadıköy rıhtıma, oradan da Maltepe'ye uzanacak. Yapımına yıl içinde başlanacak hat toplam 21,3 kilometre uzunluğunda ve 33 duraktan oluşacak. Proje, İBB Meclisi'nde AK Partili üyelerin de oylarıyla, oybirliği ile kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeyi birbirine bağlayacak Üsküdar-Kadıköy- Maltepe Tramvay Hattı'nın Ulaşım Etüt Raporu'na İBB Meclisi'nden onay çıktı.

İBB Meclisi haziran ayı ikinci birleşimi, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

ÜSKÜDAR'I MALTEPE'YE BAĞLAYACAK

Meclis toplantısında, fizibilite çalışmaları tamamlanan Üsküdar-Kadıköy- Maltepe Tramvay Hattı'na ait Ulaşım Etüt Raporu gündeme geldi. Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ortak raporuna göre, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Kadıköy rıhtıma, oradan da Maltepe'ye uzanacak hat toplam 21,3 kilometre uzunluğunda ve 33 duraktan oluşacak.

HATTIN ADI "ANADOLUTRAM" OLACAK

Yapımına bu yıl içerisinde başlanması hedeflenen hattın günlük yolcu sayıları 2027'de 198 bin 964, 2040'ta 277 bin 302 ve 2050'de 312 bin 356 olarak hesaplandı. Daha önce yapılan tanıtımda "AnadoluTRAM" ismi verilen hat, Söğütlüçeşme durağında Marmaray'la ve yeni projelendirilen Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattı ile entegre olacak. Ayrıca güzergah üzerinde Ümraniye-Ataşehir-Göztepe ile Dudullu-Bostancı metro hatlarıyla da bağlantı sağlayacak.

AK PARTİLİ ÜYELER DE OY VERDİ

İBB'nin 21,3 kilometrelik Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesi, İBB Meclisi'nde AK Partili üyelerin de oylarıyla, oybirliği ile onaylandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Belediye İstanbul Maltepe Üsküdar Ekonomi Kadıköy Ulaşım Güncel Ulaşım İstanbul Belediye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (20)

Can:

Harika bir hat olacak . Oybirliğiyle geçmeside çok iyi .

Yanıtla15113
İbrahim Coşkun:

Yapabileceğine inandın hee

8553
Mutlu can:

İbrahim seni bile yapar

2869
İbrahim Coşkun:

İbb bir şey yani bir proje yapacak inanmadım yapamaz

Yanıtla5153
Fatih KAZAK:

El insaf be! Marmaray zaten maltepeden kadıköye oradan üsküdara uzanıyor. M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı hattı aynı ilçelerden geçiyor. 2 ayrı hatta sahipler zaten. yapın yapın!!!

Yanıtla4259
masteng aston:

İstanbula 5 milyon multeciyi kitledir 2 hat bile yetmez

06
Kardelen:

yahu istanbulun en kalabalik ilcesi esenyurtta daha bir raylı sistem yok.metro yok istanbukun uvey ilcesi oldu ne oncekiler ne simdiki.belediye bir yatirim yapin artik

Yanıtla1443
masteng aston:

Multeci doldurduk bundan iyi yatirimmi olur.

1280
Selim Keskin:

avcılar Beylikdüzü iyice yetim kaldı. ilk yapılması gereken yere neden yapılmaz. E5 güzergahı önemli. metrobüs kaldırmıyor zaten , geçici bir projeydi metrobüs. kaldırın metrobüs ü, E5 i de genişletin artık.

Yanıtla1235
Selçuk Gedik:

Adı ingilizce olmak zorunda mı ?

Yanıtla1710
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title