Haberler

Şırnak'ta 'Kürdistan' Bayraklı Tişörtler Toplatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Şırnak'ın İdil ilçesinde Cumhuriyet savcılığının kararı ile üzerinde Kuzey Irak'taki Kürt bölgesinde kullanılan, bayrak bulunan tişörtler toplatıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde Cumhuriyet savcılığının kararı ile 2 giyim mağazasında bulunan ve üzerinde Kuzey Irak'taki Kürt bölgesinde kullanılan, bayrak ile Kürtçe 'Yaşasın nevruz' yazılı tişörtler toplatıldı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ"NDE SERBESTTİ

PKK'lıların ilçe merkezinde bazı mahallelerde kazdıkları hendek ve kurdukları barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonun tamamlanması ve sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. 'Çözüm süreci' döneminde serbest olan ve üzerinde Irak'taki Kürt yönetiminin kullandığı tarihteki tek Kürt devleti olan 'Mahabat Kürt Cumhuriyeti'nde de kullanılan kırmızı, beyaz, yeşil renkli ortasında sarı renkli güneş bulunan 'Kürdistan' bayrağı bulunan tişörtler savcılığın kararı ile giyim mağazalarından toplandı.

TİŞÖRTLERE EL KONULDU

İlçedeki 2 giyim mağazasına giden polisler, savcılık kararını göstererek, üzerinde 'Kürdistan bayrağı' ve 'Biji Newroz' yazılı 60 tişörte el koyarak emniyete götürdü. İfadelerine başvurulmak üzere emniyete götürülen mağaza sahipleri, işlemlerin ardından serbest bırakılırken, bu tişörtlerin satışının yasak olduğu ve getirilerek satılması halinde bunu yapanların hakkında işlem yapılacağı konusunda uyarıldıkları belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (186)

DELİKANLI ASKER:

BEN KÜRDİSTAN''IN RENKLERİNİ YÜREĞİME KAZIMIŞIM . . . SENİN YEDDİ CEDDİN GELSE VIZ GELİR TIRIS GİDER. . .

Yanıtla6984
CİWAN BOTAN:

Kürdistanlıyız !! Kürdüz. . ! An azadi an Azadi

Yanıtla4885
izmirli:

gebermeye mahkumsun

515
Siz helak olacaksınız:

Türkiyenin topraklarında can verceksin şeytana hşzmet ederek. Ve ruhun asla özgür olamayacak ve asla insan kalamadan yok olacak sonsuza dek azaba uğrayacaksın, , ki Allahın azabı sonsuzdur, , ne mutlu bizlere n mutlu insan kalana, , ne mutlu kndimırkını ve ülkesini sevene, ne mutlu kürdüm ama türkiyemi ülkemi çok seviyorum ve ona sahip çıkıyorum diyebilene

37
SADDAM:

SEN gitte köyünde IŞİD nöbeti tut

42
CİWAN BOTAN:

Kürtlere itaat etmeyi öğreneceksiniz. Ama kolay yoldan ama zor yoldan.

Yanıtla6236
Kek avcisi:

Hahahaha buna kendin bile inanamiyorsun demi

1221
DELİKANLI ASKER:

BEN KÜRDİSTAN''I YÜREĞİME KAZIMIŞIM . . . SENİN YEDDİ CEDDİN GELSE VIZ GELİR TIRIS GİDER. . .

Yanıtla2648
KONYASPOR:

Gerekirse o yürekte sökülür alınır merak etme sen. .

1032
SADDAM-KİMYASAL ALİ:

IŞİD PKK YPG KALBİNDEN KAZIDIDI KELLENİZİDE KÖR TESTERE İLE UÇURDU

712
Tüm 186 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title