İdo Genel Müdürü Ahmet Paksoy Kitabını Tanıttı
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Dr.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, "Tecrübesizliğin Şansındır" isimli ilk kitabında, sadece tecrübelerini değil önemli bir yöneticilik pozisyonuna gelirken tecrübesizliğin sunabileceği avantajları da anlattı.
İDO Genel Müdürü Dr. Paksoy, piyasaya yeni çıkan ilk kitabı olan "Tecrübesizliğin Şansındır" kitabının tanıtımını düzenlenen bir tekne turuyla yaptı.
"TECRÜBESİZLİĞİ BİR ŞANS OLARAK GÖRÜYORUM"
"Profesyonel bir yönetici olarak kitap yazmak, böyle tanıtım yapmak benim içinde bir ilk oldu" diyen Paksoy, şunları söyledi:
"Bu kitap bir bilge adamın, büyük başarılı bir adamın yaşadığı büyük başarıların kitabı değil. Genç bir akademisyenin, üniversitede genç bir akademisyenken, tecrübesiz bir yöneticiyken, aslında üniversitede belli eğitimler almış hocalık yapan bir insanım ama bir sürpriz ile genel müdürlük koltuğuna oturması derken, o süreçte yaşadıklarını anlatan yaşanmış bir kitap. Niye kitap yazma ihtiyacı duydum. Genelde insanlar emekli olurlar o yoğun yaşadıklarını paylaşmak isterler. Gerçekten şu 10 yıl içerisinde genç ve tecrübesiz bir genel müdür olarak başladığım süreçte çok büyük değişimler yaşadım. Çok acılar çektim, çok krizler yaşadım. Tecrübesiz insan olarak çok başarısızlıklarla karşılaştım. Bugün çok keşke dediğim işler vardır. 'Ah keşke yapmasaydım' dediğim. ' İyi ki yapmışım' dediğim işler olmuştur. İstedim ki bir akademisyen olarak, bunu genç arkadaşlarla paylaşayım. Genç yöneticilerle, profesyonellerle paylaşayım. Amacım bu kitapta insanlara bir şeyler öğretmek değil. Ben herkesten birşeyler öğrendim. Onun için tecrübesiz, şans derken kitabın başlığını koyarken göreve geldiğim gündem beri 'tecrüben ne senin?' yani böyledir. Tecrübesizliği bir şans olarak görüyorum. Niye şans olarak görüyorum. Kitapta da onu yazdım. Ben genel müdür olduğum zaman evet gemi mühendisiydim, master doktorasını yapmış, akademik kariyeri olan bir yöneticiydim. Belli bir alt yapı almıştım. Ama profesyonel yöneticilik, idarecilik yapmak yalnız teknik bilmek değil. Bir liderlik de yapmamız gerekiyordu. Yani bu değişim sürecini yönetmeniz, krizlerle baş etmeniz gerekiyordu. Medyanın karşısına da çıkmanız gerekiyordu. Bir televizyonun programına çıkacaktım üç gün çalıştığımı hatırlarım. O kadar büyük olaylar yaşadım"
"YAŞAYARAK ÖĞRENMEK BU OLSA GEREK"
Paksoy, konuşmasına şöyle devam etti.
"Türkiye Denizcilik İşletmelerinden şehir hatlarını devralarak İDO'ya geldim, koskoca büyük bir şirketi devraldım. Oradan sendikal eylemleri görerek sendikayı tanıma şansım oldu. Karaköy dubasının batışından sonra yaşadığım üzüntüm, yani ıstırabım bana güçlükler zorluklar o kadar şey öğrettiki. Yani o 3 günüm, bir haftam bir ayım yok sayıyorum. O olay karşısında çöktüğümü, nefes alamadığımı hatırlıyorum. Yaşayarak öğrenmek bu olsa gerek. Sosyal medyayı ben vapur olayında keşfettim. İstanbul şehir hatlarını aldım. İskeleleri yeniliyoruz. İnsanlar da korku var 'vapurlar ne olacak'. Biz de 'yeni proje yapacağız' dedik. Yeni deyince 'eyvah vapurlar yok oluyor' dediler. 2006 yılıydı bir topluluk 'vapurumuvermiyorum.com' diye bir internet sitesi kurdu. İnternet sitesi aracılığıyla bu bilgi anında her noktaya ulaştı. İnsanlar vapuru seviyor "Yok yapmıyorum" desem de duyulmuyor. O ara biz de 'vapurlarkalacak.com' sitesini kurduk. Bu bilgi yeter hiç unutmam"
TY (MK) - İstanbul